Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pescar judecat pentru deţinere ilegală de unelte de pescuit

Brăileanul Vasile Greceanu, în vârstă de 46 de ani, a fost cercetat şi trimis în judecată pentru deţinere ilegală de plase de pescuit monofilament şi plase din fir textil, faptă prevăzută de OUG nr. 23/2008, modificată prin Legea nr. 187/2012.
Potrivit dosarului penal întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 9 mai 2014 - în baza unui mandat emis de Judecătoria Brăila - poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul lui Vasile Greceanu. Oamenii legii au descoperit, cu acest prilej, 12 unelte de pescuit interzise de lege: trei plase cu fir textil şi nouă plase monofilament sau setci, având lungimi cuprinse între 6 şi 70 de metri.
Plasele de pescuit descoperite acasă la Greceanu au fost ridicate de poliţişti şi depuse în camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Brăila, în vederea confiscării. Totodată, pe 11 iunie 2014, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a informat anchetatorii că suspectul nu este autorizat să deţină unelte de pescuit comercial sau să practice pescuitul comercial.
Vasile Greceanu a recunoscut că plasele îi aparţin, precizând că le-a cumpărat din Oborul Brăilei.

 
Categorie articol: 

Comentarii