Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Personajele din «Urzeala Tronurilor» se «multiplică» necontrolat

Semn al popularităţii de care se bucură serialul "Games of Thrones", tot mai mulţi părinţi îşi botează copiii cu nume ale unor personaje din filmul fantastico-medieval, relatează lefigaro.fr, citat de agerpres.ro.
În anii 1990, în Franţa a apărut un val de Brandon, Brenda şi Dylan fiindcă la televiziune rula cu mare succes "Beverly Hills 90210". Difuzat pe TF1 între 1993 şi 2001, serialul a marcat o întreagă generaţie de telespectatori, aşa încât tinerii de atunci, când au devenit părinţi, au dat copiilor numele personajelor interpretate de Jason Priestley, Shannen Doherty sau Luke Perry. Astfel, în 1994 s-au născut 4.000 de copii Dylan, faţă de 600 în 1992, şi 1.200 de Brandon, faţă de 70 cu doi ani mai devreme.
Serialul care îi inspiră acum pe părinţi este "Game of Thrones". Numele personajelor din serialul de pe HBO, ecranizare a unei opere a lui George R.R. Martin, sunt la mare modă la britanici: potrivit Oficiului Naţional de Statistică, 187 de nou-născuţi au fost botezaţi anul trecut Arya, cinci, Sansa şi trei, Catelyn. Există şi 50 de Khalessi, care nu este prenume, ci titlul de nobleţe al personajului interpretat de Emilia Clarke, 11 Theon, şase Tyrion, patru Brandan şi patru Daenerys.
În Statele Unite s-au născut în 2012 -14 copii botezaţi Khalessi, cifră în creştere cu 450% faţă de 2011. Şi numele Arya a crescut în popularitate cu 800%. Acest fenomen nu fost încă semnalat în Franţa, unde în 2013 s-au născut doar doi copii Khalessi, încheie lefigaro.fr.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii