Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Persoanele Incadrate In grupa I de munca pot solicita iesirea la pensie pina in 2008

Persoanele care au desfasurat activitati Incadrate In grupa I de munca, conform legislatiei anterioare datei de 31 martie 2001, vor putea sa solicite pensie pentru limita de virsta, cu reducerea virstelor standard de pensionare, pina la 31 decembrie 2008. Acest lucru este reglementat de o Ordonanta de Urgenta adoptata, ieri, de Guvernul Romaniei. Potrivit legislatiei anterioare acestui act normativ, persoanele Indreptatite puteau depune solicitarea de pensie pentru limita de virsta doar pina la data de 1 aprilie 2006.
"Decizia de prelungire a fost determinata de faptul ca s-a constatat existenta unui numar foarte mare de persoane care aveau o vechime mare In munca In grupa I, asa cum era ea definita In legislatia anterioara. In cazul In care s-ar fi mentinut termenul respectiv, exista riscul discriminarii acestor persoane. Masura va asigura corelarea Intre cresterea esalonata a virstelor standard de pensionare si cresterea treptata a virstei efective de pensionare, pentru persoanele care au desfasurat activitati In grupa I de munca. Aceasta reglementare este foarte bine venita deoarece, in ultimele doua luni, am primit semnale de la mai multe societati brailene care nu se incadrau in termenul anterior", a precizat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii Braila.
Legea pensiilor stabilea dreptul persoanelor care au desfasurat activitati Incadrate In grupa I de munca, de a solicita pensie pentru limita de virsta, cu reducerea virstelor standard de pensionare. De exemplu, pentru un stagiu de cotizare de doi ani Impliniti, realizat efectiv In grupa I de munca, persoana Indreptatita beneficia de reducerea virstei standard de pensionare cu un an si doua luni. Pentru un stagiu de cotizare de 14 ani Impliniti, realizat efectiv In grupa I de munca, persoana Indreptatita beneficia de reducerea virstei standard de pensionare cu opt ani si cinci luni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii