Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Persoanele fizice autorizate pot angaja maxim nouă persoane pe contract de muncă

Forul legislativ a intervenit cu o modificare în ce priveşte permisiunea acordată persoanelor fizice autorizate (PFA) să angajeze personal în baza unui contract de muncă. Concret, plenul Senatului a adoptat zilele trecute un proiect de lege prin care a fost amendată OUG 46/2011, în sensul instituirii posibilităţii ca persoanele fizice autorizate să poată angaja cel mult nouă persoane în baza unor contracte individuale de muncă. Proiectul a fost adoptat cu 57 de voturi pentru, 35 împotrivă şi o abţinere, urmând ca decizia finală să fie luată la Camera Deputaţilor.
Specialiştii în domeniul resurselor umane au apreciat ca binevenită impunerea unei limite, explicând faptul că s-ar fi putut crea situaţii aberante, în care un PFA să aibă un număr mai mare de salariaţi ca un SRL.
În forma iniţială a OUG nu se prevedea un număr maxim de persoane care pot fi angajate pe bază de contract individual, instituindu-se doar posibilitatea ca persoanele fizice autorizate să poată angaja "terţe" persoane cu contracte individuale. De precizat că amendamentul prin care se limitează angajarea la maxim nouă persoane a fost formulat de către Comisia juridică.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii