Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Permisul auto se obtine dupa un examen computerizat

Incepind cu data de 15 august, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului activitatea de examinare la proba teoretica in vederea obtinerii permisului de conducere se desfasoara computerizat. Activitatea are loc pe sase statii de examinare.
Pentru programarea la examen, candidatii trebuie sa se prezinte la sediul S.P.C.R.P.C.I.V. Braila, str. Calea Galati, nr. 18, intre orele 8.30-12.30 cu dosarul personal, pentru emiterea documentului in cazul in care este declarat admis atit la proba teoretica cit si la cea practica. Programarea se va efectua la o anumita data, numai proba practica, data pina la care candidatul trebuie sa sustina proba teoretica. Persoana care nu reuseste treaca de proba teoretica se poate programa la un nou examen dupa cel putin 15 zile de la data la care a fost declarat "RESPINS", dar nu mai tirziu de un an de zile de la absolvirea cursurilor, in caz contrar urmind sa efectueze un nou curs de pregatire.
"Examinarea teoretica pe calculator este una din masurile destinate asigurarii transparentei serviciului public fata de cetatean. Aceasta modalitate de examinare elimina suspiciunile cu privire la colaborarea dintre candidat si examinator", se arata intr-o nota semnata de comisarul Daniel Popescu, seful S.P.C.R.P.C.I.V. Braila.

Tehnica ultramoderna, examen imposibil de fraudat

Examinarea la proba teoretica in sistem informatic se face utilizind aplicatia "touch screen", prin simpla atingere cu degetul a ecranului, pentru inregistrarea raspunsurilor alese de candidat. Evaluarea raspunsurilor si acordarea calificativului se aduce la cunostinta candidatului in mod direct, prin afisare, pe monitorul statiei de lucru. Pe parcursul examinarii, camera atasata la statia de examinare preia trei fotografii ale candidatilor, in timpul examenului. Aceste fotografii sint stocate timp de un an, pentru verificari ulterioare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii