Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pericole la tot pasul, pe lângă Grădina Mare: dale vulcanice “extrase” la greu şi obstacole în calea pietonilor!

* împrejurimile celui mai vechi parc din oraş lasă de dorit

 

 

Surprizele neplăcute încep chiar de la intrarea în Grădina Publică, unde trebuie să ocoleşti groapa din trotuar, iar în continuare, către benzinărie, dai de maşini staţionate chiar şi până în gardul grădinii, deja grav erodat de intemperii şi trecerea timpului, şi din care s-au desprins bucăţi mari de tencuială. Lucrurile nu se opresc aici, fiindcă te împiedici de dale din tuf vulcanic dislocate şi vezi cum zeci de asemenea dotări publice au fost furate sau “transferate“ cine ştie pe unde.
“Nu se fură, bre, aici se «completează», ca la armată”. Aşa e când fiecare face ce vrea şi nu este prins şi amendat... Păi, dale lipsă sunt şi pe Fortificaţiei, sau mai sus, pe Grădinii Publice, spre fostul Sanepid”, ne spune un localnic. Ceea ce am văzut şi noi, inclusiv dale scoase pentru a face loc apei să se scurgă către o canalizare.

Dar să ne reluăm traseul cu obstacole… Groapa din trotuarul de la intersecţia Goleşti, colţ cu Grădinii Publice (cum corect este localizată) este aceeaşi capcană de vreo doi ani, iar spre patinoar, pe Vadul Schelei, alte belele: trotuarul plin cu denivelări şi pavele lipsă, maşini staţionate până în gardul parcului, de pe care atârnă vegetaţie uscată şi crengi ce îţi scot ochii; moloz, grămezi de pământ şi bălării; un stâlp plantat exact pe trotuar. Dacă vrei să treci carosabilul mai puţin circulat, pe partea străzii Citadelei, trebuie să ocoleşti o ditamai instalaţia industrială de ventilat, montată chiar pe trotuar!
Aşadar, fiţi atenţi, mai ales noaptea, pe unde circulaţi în zona Grădinii Publice, dacă vreţi să nu ajungeţi la spital.

 
Categorie articol: 

Comentarii