Mergi la conţinutul principal

Pericol public lângă Piața Concordia

* ruina unei foste centrale termice se degradează pe zi ce trece, iar vechiul turn din care a mai rămas doar structura de beton deja a început să se încline vizibil * locatarii blocurilor învecinate se tem de ce e mai rău, în timp ce Primăria spune că deocamdată nu poate lua nicio măsură din cauza regimului de proprietate al clădirii * centrala respectivă nu s-a aflat în patrimoniul fostului CET, fiind construită fără autorizație în anii '80, de fosta Schelă de Petrol, pentru a deservi blocurile de pe Calea Călărașilor destinate muncitorilor petroliști

 

 

Ajuns în stadiul de ruină, turnul unei foste centrale termice de la intersecția străzilor Ghioceilor și Roșiori, aproape de Piața Concordia, reprezintă un adevărat pericol public. Locatarii blocurilor din zonă se tem că acesta s-ar putea prăbuși oricând, în contextul în care câteva fisuri apărute în zidul construcției arată că structura de beton se înclină, semn că fundația a început să cedeze.

“Mereu trec cu teamă pe lângă această construcție. De trei ani, de când locuiesc în zonă, nu am văzut pe nimeni să vină măcar să vadă în ce stare a ajuns aceasta. Cert este că se degradează de la o zi la alta și oricând se poate întâmpla o tragedie! Trec zilnic pe lângă construcția asta, uneori chiar și de 4-5 ori pe zi. Mă tem pentru siguranța mea și a copilului meu, din cauza indiferenței autorităților care ar fi putut să ia măsuri până acum. Probabil vor lua după ce prima cărămidă sau placă de beton se va prăbuși, așa cum merg lucrurile în România... Nu înțeleg de ce nu este demolată această ruină. Ori o folosești și o întreții, ori o dărâmi, nu așa-i logic? Dar nu, o lăsăm de izbeliște că poate se prăbușește singură! Când se va întâmpla asta sper să nu fie oameni prin preajmă sau mașini, pentru că în fiecare seară există cel puțin 3-4 mașini parcate în preajma ei”, ne-a spus Nicoleta A., locatară a unui bloc de pe strada Ghioceilor.

Conducerea Primăriei recunoaște că turnul fostei centrale termice reprezintă un pericol public, însă spune că momentan nu poate lua măsura demolării acestuia din cauza regimului de proprietate. De fapt, după cum ne-a informat viceprimarul Alexandru Jantea, în momentul de față nu există un proprietar cert al construcției respective. “Acea centrală termică a fost construită în timpul regimului comunist pentru a deservi blocurile alăturate. Blocurile în cauză erau destinate muncitorilor petroliști din Brăila, iar Schela de Petrol a luat decizia, la vremea respectivă, să amplaseze o centrală termică lângă blocuri, care în acest context n-au mai fost racordate la rețeaua de termoficare a orașului. Problema este că centrala în cauză a fost amplasată pe domeniul public fără niciun aviz de la autoritatea locală. A fost, practic, o construcție neautorizată, pentru care în momentul de față nu există nicio documentație. Aceasta nu s-a aflat nici în patrimoniul fostului CET, nici în patrimoniul municipalității. În momentul de față, Primăria a început demersurile legale pentru a intabula această construcție, așa încât să poată fi preluată în domeniul privat al municipiului. După finalizarea acestor demersuri legale, cel mai probabil va fi demolată, iar în locul ei se va amenaja o parcare”, ne-a informat viceprimarul Jantea. Acesta a precizat că ar mai putea dura câteva luni până când fosta centrală termică va fi preluată de municipalitate pentru a se putea lua măsura desființării.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro