Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pericol pentru culturile de viţă de vie

• specialiştii brăileni le recomandă cultivatorilor să facă rapid, după încheierea episodului de ploi, un tratament cu fungicid pentru mană, putregaiul cenuşiu şi făinare

 

Specialiştii fitosanitari brăileni au avertizat toţi viticultorii din judeţ că au apărut condiţii climatice deosebit de favorabile atacului unor agenţi patogeni specifici viţei de vie. “Ca urmare, recomandăm efectuarea unui tratament complex, în cel mai scurt timp posibil după încetarea precipitaţiilor, împotriva manei (Plasmopara viticola), făinarii (Uncinula necator) şi putregaiului cenuşiu (Botryotinia fuckeliana). După caz, în soluţia de stropit se poate adăuga şi un produs insecticid pentru combaterea moliei verzi a strugurilor (Lobesia botrana)”, se menţionează în avertizarea Oficiului Fitosanitar Brăila.

De asemenea, specialiştii precizează că se pot folosi şi alte produse fungicide omologate a fi aplicate la viţa de vie, în soluţia de stropit fiind indicată şi adăugarea unui adeziv, cu recomandarea strică ca tratamentele să fie executate în zile calme, fără vânt, cu respectarea regulilor de manipulare şi administrare a produselor de protecţie a plantelor.
Categorie articol: 

Comentarii