Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pericol de prăbușire! Mașină avariată pe Ghioceilor, de câteva cărămizi desprinse din fosta centrală-turn

* înainte ca autoritățile locale să reușească să pună la pământ fostele centrale termice, acestea se pare că se prăbușesc natural * vineri, la amiază, mai multe cărămizi au căzut pe capota unei mașini parcate pe strada Ghioceilor, sub turnul centralei

 

 

 

Pericol pe strada Ghioceilor, în zona fostei centrale termice cu turn! Bucăți de cărămidă au început să se desprindă din aceasta și să cadă la întâmplare. În urmă cu puțin timp, un cititor ne-a transmis fotografii cu o mașină parcată în apropierea centralei-turn, avariată. Din imagini rezultă că mai multe cărămizi au căzut fix pe capota mașinii. Momentan, nu sunt informații că ar fi fost lovite și persoane.

Potrivit unei declarații a viceprimarului municipiului Brăila, Alexandru Jantea, dată pentru cotidianul „Obiectiv-Vocea Brăilei”, la începutul acestui an, centrala de pe strada Ghioceilor a fost construită fără autorizație, înainte de anii 1980, de către foști lucrători la schela de petrol, pentru a deservi cele două blocuri din vecinătatea ei. Ea a fost atestată și inventariată ca domeniu privat al municipiului Brăila într-o ședință de Consiliu Local, anul trecut. „Odată cu votarea bugetului, vom demara procedura de demolare și de viabilizare a întregii zone”, a declarat Jantea, în februarie 2019.

Joi, 1 august 2019, în cadrul conferinței de presă, primarul municipiului, Marian Dragomir, a declarat că procedura de demolare este una greoaie și de durată. Pentru demolarea centralelor termice este absolut obligatoriu conform legislației, să se întocmească un DALI, pentru proiectarea demolării centralei termice. Ulterior, se scoate la execuție efectiv lucrarea de demolare a centralei termice, deoarece se vor prevedea anumite caracteristici care trebuie respectate din punct de vedere legal, ținând cont de specificul fiecărei centrale termice(...)Aceasta este prevederea legală. Noi ne-am asumat acest lucru, la rectificarea de buget vom pune bani pentru primele DALI-uri, urmând să punem bani și pentru demolarea efectivă, când vom avea DALI-urile aprobate în Consiliul Local Municipal exact așa cum spune legislația. Nu este simplu, este o procedură de durată, dar cert este că vom demola toate acele centrale termice pe care le-am aprobat în vederea demolării”.
Categorie articol: 

Comentarii