Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pericol de inundatii pe riul Buzau

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis, ieri, o avertizare hidrologica emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), prefecturilor judetelor Arges, Braila, Buzau, Dimbovita, Giurgiu, Ialomita, Olt, Prahova, Teleorman, Vilcea si Vrancea.
Potrivit documentului, debitele riurilor din bazinele hidrografice ale Oltului inferior, Argesului, Ialomitei, Prahovei, Teleajanului, Buzaului, Trotusului si Putnei ar putea depasi cotele de aparare, de miercuri seara si pina vineri dimineata, in urma ploilor prognozate de meteorologi.
"Prognoza hidrologica prevede pentru acest interval posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanti, torenti si piraie, cu efect de inundatii locale si cresteri semnificative de debite si niveluri pe unele riuri din bazinele mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare", se precizeaza in textul citat.

Donatie importanta de pompe pentru scoaterea apei din gospodariile inundate

Aproape patru sute de pompe, in valoare de aproape un sfert de milion de euro, au fost donate autoritatilor de mediu pentru scoaterea apei din gospodariile afectate de inundatii, primul lot de echipamente fiind trimis, ieri, in comuna Spantov, din judetul Calarasi.
Cele 391 de echipamente speciale au fost donate Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor de Grundfos Pompe Romania.
Prima serie de echipamente, formata din 120 de pompe electrice, cu un debit de 10 m3/h si 5 pompe diesel, cu un debit de evacuare de 57 m3/h, a fost deja transportata la Spantov.
Astazi, ministrul Mediului, Sulfina Barbu si secretarul de stat pentru Ape, Lucia Ana Varga, vor coordona, la fata locului, distribuirea pompelor catre judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Braila, Galati si Tulcea. Pompele vor intra in gestiunea Sistemelor de Gospodarire a Apelor, iar specialistii institutiei vor fi instruiti gratuit de catre reprezentantii Grundfos, in utilizarea echipamentelor.
Ministerul Mediului a informat ca a doua serie de echipamente va sosi in tara, la sfirsitul acestei saptamini, urmind sa fie distribuite in judetele Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu.
Valoarea totala a donatiei este de 840.000 de lei noi (echivalentul a 240 000 Euro), fara TVA.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii