Mergi la conţinutul principal

Pericol în staţiile «Braicar». Debandadă totală în staţia Concordia

Transformarea multor staţii de transport în comun ale municipalităţii în spaţii comerciale, în beneficiul uneia sau mai multor firme, a condus la reducerea spaţiilor de aşteptare şi dispariţia băncilor în favoarea lăzilor şi vitrinelor frigorifice. Călătorii au ajuns astfel să fie doar toleraţi în aceste spaţii, în unele cazuri fiind de-a dreptul privaţi de posibilitatea adăpostirii civilizate de intemperii sau căldura soarelui. Mai mult, odată cu autorizarea construirii de mini şi supermarketuri chiar în buricul târgului, pietonii şi călătorii se lovesc şi de alte inconveniente, planând asupra lor şi riscul unor accidente. Elocventă în acest sens este staţia Piaţa Concordiei, cea mai aglomerată din oraş prin cele 6 linii de autobuz, numeroase microbuze şi proximitatea staţiei de tramvai. Nemulţumirea oamenilor, inclusiv a conducătorilor auto, pleacă de la faptul că organizarea de şantier a unui viitor spaţiu comercial s-a întins până pe strada Mihai Bravu, unde se descarcă fier beton, panouri prefabricate etc, iar de câteva zile chiar şi în staţia de autobuz. Este adevărat că Poliţia Locală este solicitată atunci când (foarte rar) vin autobetonierele pentru a fi descărcate, iar acest lucru necesită blocarea staţiei şi a benzii unu de circulaţie, în condiţiile în care autobuzele abia garează aici, iar călătorii sunt la 2-3 paşi de utilajele în mişcare ale constructorului.
Mai mult, timp de câteva zile, gardul organizării de şantier a fost mutat cu 50 cm, până la bordură (!), oamenii împiedicându-se de bucăţi de beton. Constructorii au retras împrejmuirea respectivă, însă, de acum şi până în iunie 2016, când este anunţat sfârşitul şantierului, mai ales că nu s-a montat niciun panou de avertizare/atenţionare, există oricând posibilitatea ca, din cauza unei vijelii sau neatenţii, oamenii să se trezească în cap cu cine ştie ce materiale de construcţie, scule scăpate din greşeală etc. Amenajarea unei copertine din plasă sau tablă în zona staţiei este neapărat necesară. Mare atenţie şi la lucrările din zona unde se va reamenaja, din câte se preconizează, fosta terasă cu bere şi mici, aflată şi ea sub braţul unei macarale!
Întrebată despre posibilitatea mutării staţiei câţiva metri mai încolo, conducerea Braicar ne-a declarat că ar fi un lucru prea dificil. Trecătorii trebuie să fie, aşadar, cu foarte mare băgare de seamă cum şi pe unde circulă în zonă, inclusiv din cauza tupeiştilor care rulează pe partea carosabilă cu viteză excesivă, trec de pe o bandă pe alta, iar alteori forţează culorile semafoarelor. Unde lucrurile se vor complica odată cu posibile căderi de zăpadă, viscol, lapoviţă şi polei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro