Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Performanta in imagistica braileana

La Policlinica Hipodrom s-a deschis cea mai moderna societate de Imagistica, unde brailenii vor beneficia gratuit de osteodensitometrii DEXA, mamografii si echografii Doppler color. Este vorba despre cabinetele "Societatii de Radiologie Medicala si Imagistica dr. Petre Cosmescu", o oaza de culoare, bun-gust si, nu in ultimul rind, tehnologie de ultima generatie, care transforma etajul unu al Policlinicii intr-o insula occidentala in decorul cernit de vreme al cladirii.
Deschiderea oficiala a acestei societati a avut loc simbata, in jurul prinzului, in prezenta autoritatilor locale, a reprezentantilor sistemului de sanatate din judet si a medicilor de diverse specialitati. Panglica inaugurala a fost taiata de primarul Aurel Simionescu, dr. Mariana Tarachiu, director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si de dr. Petre Cosmescu, iar cabinetele au fost binecuvintate si stropite cu apa sfintita de un sobor de preoti, care au oficiat ceremonia religioasa.
Investitia se ridica la peste 150.000 de euro, iar echipa este formata dintr-un medic si patru asistenti, carora, in curind, li se vor adauga inca doi asistenti, astfel incit toate persoanele care se adreseaza acestor cabinete sa beneficieze de cele mai bune servicii.
"In aceasta zi speciala, vreau sa sensibilizez populatia Brailei fata de aceste aparate; am vorbit la CJAS si am inteles ca multe femei din Braila plecau la Constanta pentru a face aceste investigatii pentru sin, iar acum le pot face aici, gratuit, doar cu trimitere de la medicul specialist, fara a mai pierde o zi pe drum. Osteoporul este un aparat nou, adus tocmai din Franta si cu care se poate masura scaderea masei osoase si se examineaza cele trei regiuni mai sensibile. Ca sa faci ce am facut eu, iti trebuie putin curaj, pentru ca, daca acesta iti lipseste, n-ai sa reusesti nimic in viata", a precizat dr. Petre Cosmescu, adaugind ca, daca cel putin un diagnostic pus in aceaste cabinete salveaza o viata, acesta este cel mai bun lucru pentru societatea pe care o conduce si atunci, toata toata investitia va merita cu prisosinta efortul depus.

Exemplu de curaj in medicina privata

Despre darul oferit brailenilor de sarbatori de dr. Cosmescu au vorbit atit dr. Mariana Tarachiu, cit si primarul Aurel Simionescu, care au subliniat ca acesta este un exemplu de curaj in medicina privata din Braila.
"Preocuparea pentru sanatatea celor din jur este un lucru bun; sint Sarbatorile Craciunului si trebuie sa facem daruri. Asta a facut si doctorul Cosmescu cu acest centru, un dar brailenilor, pentru sanatatea lor", a spus primarul Aurel Simionescu. De aceeasi parere este si dr. Mariana Tarachiu, care apreciaza ca acest centru este un curaj ca si investitie, pentru ca la Braila sint foarte putini specialisti in imagistica. In ceea ce priveste dotarile si confortul, directorul CJAS a precizat ca arata asa cum ar trebui sa arate toate locatiile de asistenta medicala si ca brailenii au acum ocazia sa-si efectueze o serie de investigatii de performanta si de stricta necesitate, fie si doar profilactic, nu doar in caz curativ.
Pentru dr. Petre Cosmescu, ziua de 20 decembrie a avut o dubla semnificatie: inaugurarea oficiala a Societatii de Imagistica si Radiologie si implinirea a 28 de ani de casatorie. Astfel, invitatii au sarbatorit nu doar reusitele profesionale, ci si bucuria familiei Cosmescu, la ceas aniversar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii