Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Performanţă în alpinism, la doar 11 ani

Dor Geta Popescu, alpinistă în vârstă de doar 11 ani, legitimată la Clubul Sportiv Montan Altitudine, a reuşit ascensiunea pe Muntele Sabalan, înalt de 4.811 m, al doilea vulcan ca înălţime din Iran, potrivit unui comunicat remis agerpres.ro.
La numai cinci zile de la ascensiunea pe Damavand (5.671 m), cel mai înalt vulcan al Asiei, Dor Geta Popescu a reuşit un nou record de vârstă, precizează sursa.
Plecarea din tabăra superioară, aflată la 3.500 m altitudine, a avut loc la ora 6 dimineaţa şi, după o ascensiune de 4 ore şi 50 de minute, în jurul orei locale 10,50, Altitude Expeditions Team, divizia de munţi înalţi a Clubului Sportiv Montan Altitudine, a atins Vârful Sabalan, punctul cel mai înalt al craterului vulcanului de 4.811 m. În cadrul echipei, Geta s-a remarcat prin tenacitate, determinare şi o bună pregătire fizică, elemente ce au făcut posibilă realizarea celor două recorduri de vârsta în cadrul expediţiei din Iran, se mai arată în comunicat.

Record mondial la 10 ani

Dor Geta Popescu este sportivă a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă şi în august 2013, la vârsta de 10 ani, a realizat un record mondial de vârstă pe Muntele Ararat - 5.137 m. Ca şi pentru sora ei, cunoscuta alpinistă Crina Coco Popescu, locul antrenamentelor, testelor şi deciziilor pentru expediţiile în munţi înalţi ale Getei este Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor, a cărui laureată este în anii 2013 şi 2014, pentru parcursurile de iarnă, şi a celui de 7 munţi în 7 zile.
Dor Geta Popescu şi Altitude Expeditions Team s-au întors în ţară aseară, la ora 20,50, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Sursa foto: Clubul Sportiv Montan Altitudine

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii