Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Perchezitii in camerele detinutilor

Zeci de telefoane mobile, cartele SIM si obiecte ascutite au fost colectate din 25 de camere de detentie din Penitenciarul Braila. Controlul vine la o luna si jumatate de la ultima actiune de acelasi gen, in timpul careia au fost, de asemenea, confiscate obiecte interzise. Tot ieri, perchezitii similare au avut loc, la ora 8.30, si in alte patru unitati din tara, dupa incidentele inregistrate, simbata, la Jilava.
La ora 6.45, conducerea Penitenciarului Braila a dispus alarmarea unitatii, in vederea desfasurarii unui exercitiu tehnico-tactic, in colaborare cu angajati ai Penitenciarului Galati, Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti precum si ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Braila. Toate efectivele au intrat in dispozitiv la ora 8.30, cind au inceput perchezitionarea a 25 de camere, respectiv a 180 - 200 persoane private de libertate. Actiunea s-a incheiat in jurul orei 11.00 si in urma ei au fost descoperite 34 de telefoane mobile, 19 cartele SIM, un card de memorie, 3 incarcatoare de telefon mobil, 3 acumulatori, 11 arme albe si cutite artizanale, precum si improvizatii electrice. Controale similare celui de Braila au avut loc si la Jilava, Rahova, Poarta Alba si Margineni. In total, in toate penitenciarele au fost descoperite, in celule, 113 telefoane mobile, 12 acumulatori de rezerva si incarcatoare pentru acestea, 226 de arme albe si 140 de litri de alcool.
Controalele vin dupa actiunile de protest ale detinutilor din tara, nemultumiti de noile reglementari privind modalitatea de a intra in posesia pachetelor de la rude. Un ordin al ministrului Justitiei a restrictionat, incepind cu luna noiembrie, introducerea tigarilor si alimentelor, intrucit ele pot fi achizitionate in centrele din penitenciare. "Perchezitia nu are, neaparat, o legatura cu protestul de la Jilava, pentru ca asemenea actiuni au avut si vor mai avea loc in continuare, tocmai pentru descurajarea introducerii obiectelor interzise si instalarea disciplinei. Nu a existat un criteriu de alegere a acestor cinci penitenciare, ci pur si simplu ele au fost primele, urmind ca astfel de actiuni sa aiba loc si in alte unitati. La Braila, dupa incidentele de la Jilava, nu au aparut reactii ale detinutilor, dar ei oricum sint nemultumiti pentru ca li se inchid canalele de introducere a acestor obiecte", a precizat magistrat Ionel Gilca, directorul Penitenciarului Braila.
De la inceputul anului, la Penitenciarul Braila au fost descoperite 184 de telefoane mobile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii