Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Percheziții la Brăila într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul producției și comercializării de băuturi alcoolice

La această oră, 80 de polițiști efectuează percheziții în Brăila și mai multe județe învecinate. Acțiunea oamenilor legii are scopul de a destructura o rețea infracțională specializă în evaziune fiscală în domeniul producției și comercializării de băuturi alcoolice.
Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române fac 32 de percheziții, dintre care 15 la sediile unor societăți comerciale și 17 la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul producției și comercializării de băuturi alcoolice. Județele vizate sunt Brăila, Argeș, Buzău, Iași, Prahova, Teleorman și Vrancea.
Activitățile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
„Din primele cercetări a rezultat că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi comercializat importante cantități de vin de masă, fără a înregistra în evidențele contabile ale societăților administrate toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale. Totodată, în urma verificărilor a rezultat faptul că, cei în cauză nu ar fi documente de evidenţă contabilă pentru cantităţile produse şi comercializate, marfa fiind livrată pe bază de avize de însoţire (emise doar pentru a justifica provenienţa pe timpul transportului). Avizele de însoţire ar fi fost distruse de cei în cauză, imediat după efectuarea transportului către clienţi, fiind emise facturi doar către o mică parte dintre aceştia şi la intervale de timp foarte mari (tot ca o justificare a provenienţei în cazul unor posibile controale)", se arată pe site-ul Poliției Române.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la aproximativ 300.000 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii