Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Percheziții DIICOT în Brăila pentru fraudă de milioane în sistemul sanitar

* procurorii bănuiesc că ar fi fost decontate, ilegal, la casele de asigurări de sănătate din toată țara, scutece pentru adulți care în actele medicale figurau a fi catetere urinare * în dosar sunt vizați doctori de specialitate, medici de familie, asistenți, pentru că ar fi întocmit acte medicale false și ar fi pus diagnostice fictive

 

 

Încă o „bubă” a sistemului sanitar românesc este spartă de procurorii DIICOT. În această dimineață, au fost efectuate 68 percheziții domiciliare în Brăila și în toate județele din țară, inclusiv în municipiul București, într-o cauză legată de decontări fictive ale unor produse medicale. Unii medici de specialitate, medici de familie și asistenți sunt bănuiți că au falsificat, în mod repetat, bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, cum ar fi diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate catetere urinare, iar în realitate, două societăți comerciale cu sediul în Târgu Mureș, livrau, în general, scutece pentru adulți, scutece ce nu erau decontate de CNAS. Din această afacere, ar fi avut câștig financiar inclusiv cele două firme.

Prejudiciul estimat până în prezent este de circa 10 milioane lei, însă ancheta continuă, iar suma ar putea suferi modificări. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii