Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Percheziţii la Vădeni. Banda de hoţi, cercetată în stare de libertate

în ziua de 5 februarie, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii domiciliare în Vădeni, la locuinţele a 6 bărbaţi acuzaţi de comiterea mai multor furturi • în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, indivizii au sustras o bovină din incinta unei ferme, iar apoi au luat o motocoasă, o motosapă, un sistem de producere a băuturilor alcoolice şi 30 de păsărihoţii au fost reţinuţi pe ordonanţă, însă Parchetul a decis cercetarea în stare de libertate

 

Animale, păsări, cazan de ţuică, toate acestea au “zburat” ca prin minune de la o fermă din Vădeni. O bandă de hoţi formată din 6 localnici cu vârste cuprinse între 23 şi 51 de ani a dat mai multe lovituri, în miez de noapte. Marţi seara, ei au fost reţinuţi de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila. Ieri, Parchetul Brăila a decis însă ca hoţomanii din Vădeni să fie cercetaţi în stare de libertate.

La data de 5 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila, spijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe raza localităţii Vădeni. Poliţiştii i-au identificat pe 6 brăileni bănuiţi de săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat. Chiar dacă au fost doar două furturi, indivizii au creat prejudiciu mare pentru că au sustras bunuri de valoare.

În noaptea de 27 spre 28 ianuarie, cei şase bărbaţi ar fi sustras o bovină din incinta unei ferme situate în extravilanul comunei Vădeni. De asemenea,în noaptea de 30 spre 31 ianuarie, bărbaţii ar fi sustras din incinta fermei respective o motocoasă, o motosapă, un sistem de producere a băuturilor alcoolice, dar şi 30 de păsări domestice”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În urma percheziţiilor efecuate, la domiciliul unuia dintre bărbaţi, în vârstă de 33 de ani, poliţiştii au găsit bunurile enumerate mai sus, dar şi o sabie şi un pumnal tip box. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Ceilalţi cinci brăileni au şi ei dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă, toţi şi-au petrecut noaptea în spatele gratiilor. Ieri, indivizii au fost lăsaţi să plece acasă. Totuşi, noaptea petrecută la arest i-ar putea determina pe localnicii din Vădeni să se abţină pe viitor de la săvârşirea altor infracţiuni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii