Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Percheziţii la Brăila pentru prinderea unor traficanţi de droguri

• poliţiştii de la criminalitate organizată din Ploieşti şi Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 12 percheziţii pentru destructurarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc • începând din anul 2017, trei persoane din Galaţi şi Brăila ar fi desfăşurat activităţi de trafic de etnobotanice substanţe în cele două oraşe • cannabisul adus din Spania era vândut în judeţul Prahova

 

Traficanţi de etnobotanice din Brăila, membri ai unei grupări infracţionale ce a reunit şi gălăţeni, s-au trezit cu mascaţii la uşă. Reţeaua a fost destructurată de procurorii DIICOT. Traficanţii aduceau şi cannabis din Spania, marfa fiind comercializată în judeţul Prahova.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi Galaţi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT – S.T. Ploieşti, au efectuat 12 de percheziţii, în judeţul Prahova şi în municipiile Brăila şi Galaţi. Activităţile au vizat mai multe persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în traficul de droguri de risc şi substanţe cu efecte psihoactive.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând din anul 2017, trei persoane din Galaţi şi Brăila ar fi desfăşurat activităţi de trafic de substanţe noi cu efecte psihoactive (etnobotanice) în Brăila şi Galaţi. Totodată, sprijinite de alţi complici, s-ar fi deplasat periodic în Prahova, unde ar fi comercializat en-gross astfel de substanţe către dealeri secundari.

Potrivit anchetatorilor, o parte dintre membrii grupării s-ar fi aprovizionat cu cannabis din Spania, drogurile fiind comercializate în judeţul Prahova.

În urma percheziţiilor, de la locuinţele celor în cauză au fost ridicate 2 kilograme de materie vegetală şi substanţe pulverulente destinate comercializării, cântare electronice, telefoane mobile, 28.000 lei, 520 de lire sterline şi 150 de euro.

Au fost conduse la audieri 60 de persoane, 10 fiind ulterior reţinute.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc, pentru consumul propriu, fără drept şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. La acţiune au participat şi jandarmi.
Categorie articol: 

Comentarii