Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Percheziţii la Brăila într-un dosar de evaziune fiscală cu fier vechi

Pagubă însemnată la bugetul de stat. Este vorba despre un prejudiciu de 50 milioane lei, vinovaţi de evaziune fiscală fiind mai mulţi afacerişti, printre care şi brăileni.
La această oră, poliţiştii din Ilfov efectuează percheziţii în Brăila şi alte 10 judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti. Sunt vizaţi în jur de 50 de evazionişti şi firmele acestora prin care s-au derulat imortante afaceri cu deşeuri metalice şi nu numai. Din peisaj nu lipsesc firmele fantomă.
În comunicatul Poliţiei Române se arată faptul că, la data de 24 mai, 240 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 82 de percheziţii la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi la sediile firmelor administrate de acestea.
Percheziţiile se desfăşoară pe raza judeţului Ilfov (32), a municipiului Bucureşti (20) şi a județelor Dâmbovița (7), Giurgiu (6), Brăila (5), Arad (3), Dolj (3), Sibiu (2), Constanța (1), Mehedinți (1), Hunedoara (1) și Prahova (1). Totodată, polițiștii pun în executare 28 de mandate de aducere și citează, în vederea audierii, 20 de martori.
În fapt, în perioada 2014-2016, membrii grupării ar fi inființat 11 societăți cu comportament fantomă și ar fi emis facturi care nu au la bază operaţiuni reale către peste 200 de firme beneficiare, de pe raza județelor menționate, acestea din urmă având ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerțul cu diferite produse alimentare și nealimentare, construcții și presări servicii.
Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov a reieşit faptul că administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit.
Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi introdus în circuitul financiar evazionist a unor mari cantități de deșeuri metalice colectate, fără documente de provenință și sub valoarea de piață. Astfel, acestea ar fi fost înregistrate doar scriptic în contabilitatea firmelor fantomă și tranzacționate fictiv între acestea.
Membrii grupării ar fi perceput în schimbul activității infracționale desfășurate un comision ce ar fi variat între 1-3% din totalul sumelor rulate prin conturile societăților fantomă, respectiv peste 200.000.000 lei.
Persoanele în cauză urmează să fie conduse la audieri la sediul IPJ al Ilfov.
Categorie articol: 

Comentarii