Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Percheziţii DIICOT la proxeneţi din Brăila care trimiteau “fetiţe” în Germania

* la data de 3 octombrie, procurorii DIICOT Călăraşi au efectuat 8 percheziţii domiciliare în judeţele Călăraşi şi Brăila la locuinţele unor traficanţi de persoane * membrii grupării au recrutat zece tinere prin metoda “loverboy” şi le-au plasat pe pieţele de prostituţie din Germania şi Belgia * proxeneţii au obţinut foloase materiale substanţiale din activităţile de prostituţie desfăşurate de fete

 

 

Proxeneţi din Brăila care au trimis tinere să practice prostituţia în Germania şi Belgia, reuşind să facă avere din munca acestora, s-au trezit cu “mascaţii” la uşă. Procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în Călăraşi şi Brăila pentru destructurarea grupării infracţionale specializate în trafic de persoane şi proxenetism.

Astfel, la data de 3 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară, au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a judeţelor Călăraşi şi Brăila, la locuinţele a cinci suspecţi. “În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016, pe raza judeţelor Călăraşi şi Brăila a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membrii au acţionat în mod coordonat, în ceea ce priveşte recrutarea mai multor tinere, în vederea plasării acestora pe pieţele de prostituţie din Germania şi Belgia, precum şi al obţinerii unor foloase materiale substanţiale din activităţile de prostituţie desfăşurate de acestea”, au stabilit procurorii DIICOT.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că gruparea infracţională a reuşit să exploateze 10 persoane de sex feminin. Fetele au practicat prostituţia în beneficiul membrilor grupării, transferând în ţară, prin sistemele de transfer rapid, suma de aproximativ 333.742 euro, bani obţinuţi din aceste activităţi. Potrivit anchetatorilor, cei în cauză ar fi recrutat tinerele victime prin folosirea metodei “lover boy” şi le-ar fi convins să meargă în străinătate să practice prostituţia, aparent în beneficiul relaţiei de cuplu şi al unui viitor împreună mai prosper.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri, acte de proprietate, sume de bani şi bijuterii din aur.

 

La sediul DIICOT Călăraşi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 86 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Ialomiţa şi Giurgiu, precum şi al Jandarmeriei Române.

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii