Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Penultima zi din Academia de Vara Forum IT

Academia de Vara Forum IT, editia 2008, se apropie incet incet de final. Simbata a inceput in forta cu prezentarea lui Razvan Orlando Matei, Chief Technical Officer, Fightersoft Multimedia, care a povestit despre cele mai noi solutii dezvoltate precum si despre solutia software autohtona consacrata, PBX TV.
Fightersoft a dezvoltat o serie de tehnologii iar cea mai importanta este cea de streaming, tehnologia prin care poti viziona pe calculator, telefonul mobil, imagini de la televizor folosind o latime de banda foarte mica. Aplicatia ruleaza pe server si se poate adapta la conditiile de retea asa incit, daca utilizatorul nu poate receptiona la o anumita viteza, serverul modifica dinamic calitatea video.
A doua tehnologie dezvoltata de noi este tehnologia de tracking GSM care se bazeaza pe antenele mobile pe baza carora telefonul poate sa-si detecteze singur locatia. Avind la baza aceasta tehnologie am dezvoltat o aplicatie de socializare intre prieteni, care poate sa te anunte cind un cunoscut pe care l-ai adaugat in aplicatie este in zona.
Tot pe baza tehnologiei de streaming s-a dezvoltat si serviciul de televiziune online - PBX TV - care desi este in faza de inceput, a ajuns deja la 70.000 de utilizatori. Toate aplicatiile prezentate sint gratuite.
Academia de Vara Forum IT a fost rampa de lansare a Fightersoft, la editia din 2007, de la Izvorul Muresului, unde s-a prezentat in premiera aplicatia si de acolo stirea a fost preluata de reporteri de televiziune si de presa scrisa, apoi vestea a prins aripi in toata media romaneasca, situatie care i-a adus in ochii unor investitori importanti.
In viitor, reprezentantii Fightersoft doresc sa intre cu aceste proiecte si pe alte pietele din strainatate, pe linga Filipine si Pakistan, unde sint deja prezenti.
Duminica a fost ultima zi de tabara si participantii au avut parte de o excursie cu vaporasul pe Dunare unde s-a desfasurat un nou atelier de jurnalistica IT sustinut de Catalina Eftime, redactor sef, Computer BILD. Mai tirziu, in statiunea Lacul Sarat, a avut loc festivitatea de premiere Forum IT.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii