Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pentru viceprimarul Vasioiu, anul 2006 a stat sub semnul dezamagirii

Anul care este pe cale sa treaca i-a lasat un gust amar viceprimarului Daniela Vasioiu. Aceasta a ramas fara majoritatea atributiilor, dar a si fost implicata in nenumarate runde de certuri cu celalalt viceprimar, dar mai ales cu primarul Constantin Cibu. Asa cum ne-a declarat, cea mai mare nemultumire e legata de faptul ca, datorita scandalurilor pornite de la neintelegeri in plan personal si politic cu primarul, nu a reusit sa ofere electoratului ce a promis in 2004, si anume ca va face ordine.
"Din punct de vedere al activitatii desfasurate in cadrul administratiei locale, 2006 nu a fost un an care sa ma multumeasca, ba chiar a fost unul dintre anii mai putin multumitori din punct de vedere al rezultatelor obtinute, comparativ cu munca pe care am depus-o. Nu as fi vrut sa fac o alipire intre politica si administratie, dar despartirea apelor se poate face numai acolo unde lucrurile functioneaza. Daca politicul da linia pe care se aseaza o dezvoltare normala a unei comunitati, inseamna ca politicul si-a facut treaba. Dar la noi politicul nu a facut decit sa impiedice dezvoltarea normala a municipiului nostru. Din cauza politicului, in iunie 2006 au aparut niste modificari ale atributiilor pe care le-am avut de la preluarea mandatului. Au fost cele mai semnificative dintre cele care au disparut din portofoliul meu".

"Nu s-au vazut imbunatatiri dupa ce mi-au fost luate atributiile in transport si salubrizare"

Vorbind despre transportul public de calatori si salubrizare, Vasioiu ne-a explicat: "Facusem pariu cu mine ca o sa le rezolv, dar exact la momentul in care incepusem sa le aduc pe un drum de normalitate, in special transportul, sectorul mi-a fost luat si vedeti si dvs. ce se intimpla. In ceea ce priveste salubrizarea, am lucrat cu garda de mediu, operatori salubrizare, DAGL, ajunsesem, cu surse putine, sa avem un regulament nescris, sa vedem cit mai putine halde si sa incercam sa ii disciplinam cu forta pe cei care faceau rau tuturor nerespectind niste reguli de convietuire. Dar de la momentul in care mi s-au luat atributiile in domeniu lucrurile nu au mers mai bine si s-a stricat si relatia amiabila intre cei implicati".

Rezultate multumitoare la "Seroplant" si locuinte sociale

Daniela Vasioiu este totusi multumita de activitatea depusa in domeniul locuintelor sociale: "Desi situatia e departe de a fi normala in ceea ce priveste fondul de locuinte sociale, oamenii au fost intelegatori si desi indeplinesc conditiile de a obtine o locuinta sociala au inteles ca prioritari sint cei care traiesc mai rau decit ei, adica cei evacuati in plina iarna din casele nationalizate. E bine ca am reusit sa obtinem cele trei camine de nefamilisti, si avem promisiunea si pentru o garnizoana. Dar ne mai trebuie si bani pentru asta, bani pentru care ma lupt pe la ministere"
Referitor la activitatea societatii "Seroplant", de ingrijire a spatiilor verzi, viceprimarul considera ca a facut atit cit se putea, in conditiile in care directia nu a avut nici bani suficienti si nici utilajele necesare: "De 15 ani nu a existat un program de toaletare sau taiere a copacilor care prezinta pericol pentru cetateni si pentru liniile electrice. In aceste conditii am intensificat activitatea de doborire si curatare. Ne-au ajutat oameni de bine care ne-au imprumutat utilaje gratis. Sint multe de facut la acest capitol in acest oras, dar trebuie sa existe si intelegere din partea conducerii Primariei ca unele zone sa devina coltisoare de rai. Dar primarul doreste sa scoata trandafirii. Nu m-am inteles cu el si i-am oferit diferite variante. Sa vedem ce va face de la anul. Dar chiar nu inteleg pentru ce doreste distrugerea a ceea ce a mai ramas frumos in orasul asta". Amintim ca primarul a anuntat deja ca incepind cu 1 ianuarie 2007 Vasioiu nu se va mai ocupa nici de acest domeniu si ca trandafirii vor fi scosi si inlocuiti cu boscheti.

"In 2008 nu voi mai candida"

Daca din punct de vedere administrativ anul 2006 nu a fost chiar atit de bun, macar pe plan politic lucrurile nu au stat la fel de dezolant pentru democrata Daniela Vasioiu: "Din punct de vedere politic sint multumita, avem o relatie apropiata cu conducerea centrala, ministrii nostri sint receptivi. Organizatia Braila a crescut in preferintele electoratului si a crescut si datorita consecventei noastre". Intrebata daca va mai candida la primaria municipiului si in 2008, Vasioiu ne-a declarat vehement ca nu va mai repeta gestul din 2004. "In 2008 nu voi mai candida. Am purtat o discutie la nivelul central al partidului, le-am zis punctul meu de vedere. Boc si Blaga m-au rugat sa ma mai gindesc si m-au asigurat ca, in conditiile in care vom gasi un candidat la Braila care sa aduca tot atitea voturi ca mine, vor merge pe incredere si isi vor insusi candidatul. Dar daca, in atentia cetatenilor voi ramine principalul potential candidat, vom purta o discutie la acel moment. Dar daca vor dori sa ma constringa in vreun fel sa candidez, atunci iau in calcul si varianta demisiei din PD".

Braila are nevoie de un primar si de niste viceprimari tineri

Viceprimarul Vasioiu ne-a declarat ca este de parere ca ar fi cazul ca echipa de la nivelul cel mai inalt al primariei sa se schimbe cu oameni tineri, care poate vor face mai multe pentru oras decit toti cei care au fost pina acum: "Noi avem o pepiniera de potentiali candidati, dar si o mare deschidere catre tineri. Tinerii nu sint atinsi de niste tipare si sint dinamici, au o mai mare deschidere, dar le lipseste curajul, pentru ca suporta greu inertia. Le e teama ca oamenii vor avea retinere fata de unii tineri si se gindesc la faptul ca vor aduce un deserviciu partidului daca nu vor obtine un numar suficient de voturi. Eu incerc sa conving brailenii ca e nevoie de un om tinar care stie sa munceasca in echipa. Dar un tinar nu va putea lucra cu echipa actuala din Primarie". Vasioiu ne-a declarat ca inca nu s-a stabilit un candidat si ca in cursul anului viitor se va vedea care dintre democrati doreste sa candideze si care este bine vazut de braileni. "Ultimul cuvint il va avea conducerea centrala. Vor conta destul de mult sondajele pe care le face centrul fara stiinta noastra. Asa e normal sa se faca si in institutii. Deschidere e si de la nivel central pentru tineri, dar sa vedem ce vor si brailenii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii