Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pentru Romania, rata de absorbţie efectivă a fondurilor UE este de 3,7 %

"În tabelul respectiv lipsea această ultimă rubrică: rubrica cu cheltuieli efective aprobate de Comisia Europeană, din fonduri comunitare. şi, din punctual acesta de vedere, am spus că, în ceea ce priveşte politica de coeziune, insist - deci în ceea ce priveşte politica de coeziune - rata de absorbţie efectivă este de 3,7 %, în prezent", a declarat el.
Pe de altă parte, ministrul Orban a tras un semnal de alarmă faţă de posibilitatea ca, din 2012, fondurile structurale de la Uniunea Europeană ce sunt alocate prin Ministerul Economiei şi cel al Mediului să fie blocate. "Dacă lucrurile evoluează aşa cum au evoluat până-n prezent, există un risc mare ca să pierdem fonduri începând deja din 2012 pentru cele două programe operaţionale", a avertizat el.
Deşi a refuzat să-şi ierarhizeze colegii din Guvern după eficienţa cu care au accesat fondurile structurale ale Uniunii Europene, Orban a arătat că, odată cu propunerile de realocare de fonduri ce vor fi făcute în noiembrie, se va vedea clar cine a reuşit sau are perspective clare să cheltuie banii de la UE şi cine nu.
Categorie articol: 

Comentarii