Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Pentru a mai avea sanse la calificare trebuie sa invingem Serbia si Austria"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca echipa nationala a Romaniei trebuie sa invinga Serbia si Austria in partidele din primavara pentru a mai avea sanse de calificare la Cupa Mondiala din 2010.
"Vreau doua victorii cu Serbia si Austria, pentru ca numai asa mai avem sanse reale la calificare. Daca nu cistigam cu Serbia va fi foarte greu sa ne calificam. Pentru ca pentru noi rezultatul din meciul cu Lituania (scor 0-3) este un mare handicap. Cind spuneam ca Romania pleaca in aceasta grupa cu sansa a treia nu o spuneam pentru a-mi cauta un alibi, dar asta e adevarul", a spus selectionerul.
Piturca a adaugat ca Serbia este o echipa foarte puternica, pe care Romania o poate invinge daca nu va avea jucatori accidentati. "Toti jucatorii sirbi evolueaza la echipe mari, iar victoriile din ultima perioada le-au dat aripi. Serbia are jucatori foarte valorosi, iar Franta a cistigat cu noroc in fata lor. Serbia e puternica, dar Romania o poate invinge, dar sper ca toti jucatorii nostri sa fie apti pina atunci", a afirmat Victor Piturca.
Selectionerul a adaugat ca va discuta cu tehnicianul Ladislau Boloni pentru a afla mai multe informatii despre atacantul sirb Milan Jovanovici, care evolueaza la Standard Liege. "Eu l-am observat pe Jovanovici si in meciul lor cu Austria. O sa am o discutie si cu Loti Boloni despre Jovanovici ca sa il cunosc foarte bine", a precizat antrenorul.
Referitor la lotul pentru partidele amicale cu selectionata de tineret si Steaua, Piturca a mentionat ca nu a dorit jucatori de la Unirea Urziceni, pentru ca acolo sint fotbalisti cu experienta.
Referitor la turneul din Oman, la care Romania trebuia sa participe in perioada 12-20 decembrie, Piturca a explicat ca FRF a renuntat pentru ca nu era "normal" sa le ia jucatorilor zece zile din vacanta.
Prima reprezentativa a Romaniei va intilni Serbia pe teren propriu, la 28 martie 2009 si Austria, in deplasare, la 1 aprilie 2009, in cadrul preliminariilor CM 2010.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii