Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pentru a face rost de bani pentru etnobotanice, un individ a furat portofelele unor femei

* trei brăilence au fost atacate pe stradă de un bărbat şi lăsate fără banii din portofel * hoţul avea nevoie de bani pentru a-şi cumpăra etnobotanice * inculpatul C.B., de 29 de ani, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de furt în formă continuată

 

 

Consumator de etnobotanice, un brăilean de 29 de ani s-a apucat să facă rost de bani. El a atacat trei femei pe stradă şi le-a furat portofelele.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a incupatului C.B., cercetat în stare de libertate pentru infracţiunea de furt în formă continuată.

Inculpatul, cunoscut ca fiind consumator de etnobotanice pe care le procura de la persoane din municipiului Galaţi, după cum arată anchetatorii, încerca prin orice mijloace să facă rost de bani pentru a-şi cumpăra substanţele halucinogene. În cursul lunii iulie 2018, se arată în rechizitoriul procurorului, inculpatul s-a hotărât să comită infracţiuni de furt pentru a face rost de bani. La data de 26 iulie 2018, în jurul orei 14.20, inculpatul C.B. a plecat de acasă cu intenţia a sustrage portofele de la femeile care se deplasau pe stradă.

El a mers în cartier Obor şi a observat o brăileancă singură pe trotuar, care avea în mână o sacoşă în care se vedeau legume şi fructe, dar şi un portofel. Inculpatul a urmărit victima pe Aleea Narciselor şi a ajuns-o din spate, apoi i-a smuls sacoşa. Inculpatul a luat-o la fugă, apoi a verificat portofelul din sacoşă şi a găsit suma de 150 lei. El a păstrat doar suma de bani, celelalte bunuri din sacoşă fiind aruncate în faţa unui bloc din cartier Obor, într-o zonă cu vegetaţie.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a cheltuit banii în scop personal, pe ţigări şi substanţe etnobotanice.

La data de 30 iulie 2018, în jurul orei 16.30, inculpatul C.B. a mers în zona Piaţa Halelor şi i-a sustras unei alte femei portofelul din mână. În interior, individul a găsit suma de 90 de lei. Persoana vătămată l-a recunoscut din fotografiile prezentat pe individul care i-a furat portofelul. Înregistrările camerelor video din zona pieţei au surprins momentele în care femeia a fost atacată de hoţ.

Individul a mai dat o lovitură, la data de 30 octombrie 2018, în jurul orei 15.00, după cum arată procurorul, acesta urmărind o altă femeie care se deplasa pe o alee dintre străzile Cms. Erou Popovici şi Ion Ionescu de la Brad. Inculpatul i-a smuls portofelul din mână femeii, în interior fiind suma de 150 lei, dar şi un telefon mobil. El a fugit apoi de la locul faptei. Banii au fost cheltuiţi pe mâncare, ţigări şi etnobotanice.

Inculpatul a fost depistat pe stradă de un echipaj de poliţişti, asupra lui fiind găsită o substanţă vegetală, fiind vorba despte etnobotanice, după cum a spus chiar inculpatul. Acesta şi-a recunoscut faptele.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare către Judecătoria Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii