Mergi la conţinutul principal

"Pentru elevii nostri, Ion Gata este un model in arta plastica"

Vineri, la Galeriile de Arta, a avut loc premierea elevilor cu cele mai bune lucrari inscrise in Concursul de arta plastica "Ion Gata - in memoriam". Tematica acestui an a fost "Spatiul plastic brailean".
Au participat 50 de elevi de la sase scoli, cu peste 200 de lucrari. Directorul Liceului de Arta "Hariclea Darclee", prof. Adrian Simion, a precizat ca aceasta competitie ajunsa la editia a XII-a este una de traditie pentru scoala care le este foarte draga pentru ca Ion Gata a fost profesor al liceului. "Pentru elevii nostri Ion Gata este un model in arta plastica, drumul sau in viata fiind un exemplu. Este de remarcat evolutia ascendenta a concursului, o adevarata punte intre generatii", a spus directorul Adrian Simion. Din juriu au facut parte: artistul plastic Constantin Boer Dondos, Marius Cotescu si Ciprian Petre, doi fosti elevi ai artistului comemorat, si criticul de arta Maria Stoica. Evenimentul a fost onorat de prezenta inspectorului general adjunct, Lucica Visalon, si a inspectorului de specialitate, prof. Dorin Sipos. "Orice concurs este un eveniment deosebit in viata elevilor, dar cele de arta sint cu atit mai importante cu cit constituie prilej de bucurie si pentru elevi, dar si pentru comunitate. Sper ca brailenii vor vizita expozitia si-si vor bucura astfel sufletul", a spus inspectorul general adjunct Lucica Visalon.

"Am remarcat apetitul pentru reprezentarile figurative ale ideilor"

Aprecieri referitoare la lucrarile expuse pe simeze a facut prof. Camelia Stoian si eleva Cristina Cojocaru. Aceasta din urma nu s-a sfiit, ca de obicei, sa arate lucrurile care scirtiie in lucrarile colegilor sai. "Lucrarile din acest an nu au surprins nici prin volum, nici prin valoare, dar pot fi considerate foarte bune cu exceptia citorva probleme. Am remarcat apetitul pentru reprezentarile figurative ale ideilor care in lipsa cunostintelor de anatomie au creat probleme, stilul excesiv infantil al unor elevi de liceu, fapt care deranjeaza si ca unele lucrari au lipsuri la capitolul prezentare. Cu bucurie am vazut ca fata de anul trecut, unii colegi si-au corijat stilul. Aceste disonante sint inerente la artistii in devenire si invit elevii sa participe in continuare la concurs pentru ca numai asa putem evolua socio-cultural", a explicat eleva Cristina Cojocaru. Artistul plastic si profesorul Hugo Maracineanu, initiatorul concursului, a spus citeva cuvinte despre omul Ion Gata, dupa care au fost oferite premiile. Premiul I a fost cistigat de eleva Viorica Vieru, clasa a IX-a, Premiul II - Bogdan Mosorescu, clasa a XII-a , Premiul III - Rodica Teodorescu, clasa a X-a, toti de la Liceul de Arta. Mentiuni la aceasta sectiune au obtinut Marian Vasii, clasa a IX-a, Cosmin Florea, clasa a IX-a, de la Liceul de Arta, si Adrian Bajan si Daniela Rauta, de la Liceul Pedagogic.
Premiul special pentru grafica al Centrului de Creatie a fost
acordat elevei Elena Trofimescu, clasa a X-a, iar Premiul special al
Directiei Judetene pentru Cultura i-a fost incredintat elevului
Cristian Urse, clasa a XI-a, ambii de la Liceul de Arta. La
sectiunea pictura Premiul I nu s-a acordat, Premiul II a revenit
elevei Ioana Serban, de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci" si
Premiul III elevului Leonard Malureanu, clasa a X-a la Liceul de
Arta. Cu mentiuni au fost premiati elevii Thereza Moisoiu, clasa a
IX-a, Leonard Zarnescu, clasa a X-a, la Liceul de Arta si Anca
Ionescu, clasa a X-a, la Colegiul National "Nicolae Balcescu". S-a mai acordat un Premiu special pentru sculptura elevului Rares Vladut, clasa a XI-a la Liceul de Arta si un Premiu special pentru fotografie elevei Alexandra Pascu, clasa a X-a Colegiul "Murgoci".
Premiile au fost asigurate de Clubul "Rotary" Braila si de societatile comerciale "Ravoserv" si "Natural Vit". Lucrarile care au obtinut locurile I, II, si III vor ramine in patrimoniul liceului si al sponsorilor.
Evenimentul a fost organizat de Liceul de Arta, Inspectoratul Scolar, Centrul de Creatie, Scoala de Arte "Vespasian Lungu" si Directia pentru Cultura.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro