Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pentagonul, banuit de marturie falsa in cazul atentatelor de a 11 septembrie

Unii membri ai comisiei care investigheaza atentatele de la 11 septembrie 2001 au concluzionat ca versiunea initiala a Pentagonului privind reactia sa in urma atacurilor ar reprezenta o tentativa deliberata de a induce in eroare comisia si publicul, relateaza Washington Post in editia electronica.
Aceste suspiciuni sunt atit de puternice, incit cei zece membri ai comisiei, reuniti intr-o sedinta secreta la sfirsitul mandatului din vara anului 2004, au dezbatut problema transferarii acestei anchete catre Departamentul Justitiei in vederea efectuarii unei anchete.
Potrivit membrilor comisiei, exista suficiente dovezi care sa sutina banuielile ca oficiali din cadrul armatei si aviatiei au incalcat legea facind marturii false in fata Congresului si a comisiei, in speranta ca vor putea ascunde reactia intirziata in fata atacurilor teroriste.
Comisia a a ajuns la un compromis in cele din urma, convenind sa transfere investigarea acestor suspiciuni Departamentelor Apararii si Transporturilor, abilitate sa formuleze acuzatii daca exista dovezi concrete in acest sens.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii