Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pensionarul implicat în accidentul de la Profi, trimis în judecată

• Maricel Nelepcu, în vârstă de 68 de ani, a fost depistat cu o alcoolemie de 1,75 g la mie, după ce a provocat un accident soldat cu rănirea unui copil

 

Procurorii brăileni l-au trimis în judecată, zilele acestea, pe inculpatul Maricel Nelepcu, în vârstă de 68 de ani, pensionar, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Potrivit anchetatorilor, în ziua de 19 iulie 2017, Biroul Rutier din cadrul IPJ Brăila a fost sesizat în legătură cu producerea unui accident de circulaţie pe Bulevardul Dorobanţilor, în zona supermarketului Profi, soldat cu rănirea unui copil.

La faţa locului au fost identificate avariate autoturismele implicate în evenimentul rutier, respectiv Opel Zafira şi Ford Fiesta. Întrucât mirosea a alcool, şoferul Fordului a fost testat cu aparatul alcotest, rezultând că, la ora 18:25, avea o concentraţie de 0,92 ml/l alcool pur în aerul expirat. Suspectul a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge, rezultând că, la ora 18:50, avea o alcoolemie de 1,75 g la mie.

Accidentul s-a soldat cu rănirea unui minor, pasager în autoturismul Opel, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Mama minorului a declarat că nu formulează plângere penală împotriva inculpatului. Audiat pe parcursul urmăririi penale, Maricel Nelepcu a declarat că, înainte de a urca la volan, consumase aproximativ 800 ml vin alb la un cafe-bar de pe strada G-ral Eremia Grigorescu. Cazul se află în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii