Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pensionarii cu conturi la Banc Post risca sa nu-si mai primeasca pensiile

Pensionarii care isi primeau drepturile banesti in conturile curente deschise la SC Banc Post SA risca sa nu-si mai primeasca pensiile, incepind cu luna octombrie, daca nu se prezinta in cel mai scurt timp la sediul Casei Judetene de Pensii (CJP) Braila, pentru a comunica - sau reconfirma - institutiei actuala adresa de domiciliu. Aceasta reactualizare se impune dupa ce conventia incheiata intre "Banc Post" si Casa Nationala de Pensii si alte drepturi de Asigurari Sociale nu a mai fost reinnoita, astfel incit institutia bancara a anuntat ca ultima luna in care va mai plati pensiile este septembrie.
Incepind cu luna octombrie, pensiile celor care au ales aceasta modalitate de plata vor fi transmise beneficiarilor prin intermediul Companiei Nationale Posta Romana, iar asta numai daca pensionarii vor comunica pina la data de 30 august informatiile precizate mai sus.

Va trebuie o copie dupa buletin si un cupon-mandat de pensie

"Pentru ca drepturile acestora erau virate direct in conturi, nu le-am solicitat sa ne instiinteze atunci cind isi schimba domiciliul. Mai mult, nu am gasit intelegere la institutia bancara sa ne comunice ultima adresa de domiciliu a acestora si sintem nevoiti acum sa-i punem pe drumuri. De asemenea, ii asteptam la sediul CJP pe toti cei care nu mai au domiciliul la adresa mentionata in dosarele de pensii, ca sa le putem transmite cupoanele de pensii. Ei trebuie sa prezinte o copie a actului de identitate din care sa rezulte noua adresa de domiciliu si codul numeric personal, insotita de un cupon-mandat de pensie", ne-a precizat Aurelia Sisu, director executiv adjunct al CJP Braila.
Pensiile neincasate din conturile curente deschise la "Banc Post" mai pot fi ridicate doar intr-o perioada de 6 luni, respectiv pina in februarie 2007. Dupa aceasta data, in cazul neconfirmarii extrasului de cont sau al neincasarii sumelor aflate in aceste conturi, drepturile banesti existente vor fi restituite la CJP Braila.

CEC schimba programul

In ceea ce priveste plata pensiei prin conturi deschise la CEC, institutia a acceptat sa continue aceasta modalitate de plata, dar numai pentru pensionarii care au deja conturi deschise. Pentru o buna desfasurare a acestei activitati, s-a convenit adoptarea unei metode noi de virare si plata a drepturilor banesti ale pensionarilor, respectiv in patru transe lunare, dupa criteriul alfabetic al numelui pensionarului. Astfel, plata transei I (literele A - C) va incepe din data de 14 a fiecarei luni, sau in urmatoarea zi lucratoare daca data de 14 este zi nelucratoare; transa a II-a (literele D - L) incepind cu data de 17 a fiecarei luni; transa a III-a (literele M - Q) incepind cu data de 20 si transa a IV-a (literele R - Z) incepind cu data de 23. Aceasta modalitate de plata va fi aplicata incepind cu luna septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii