Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pensionarii braileni se vor plimba gratuit cu tramvaiul sau autobuzul

Abonamentele sociale care se acorda gratuit pensionarilor braileni au stirnit discutii in contradictoriu in cadrul sedintei ordinare a CLM. Ieri, in plen, le-a fost prezentat consilierilor un proiect de hotarire initiat de primarul Aurel Simionescu, ce prevedea acordarea de abonamente gratuite pentru urmatorii 4 ani pensionarilor care au implinit 65 de ani - in cazul barbatilor si 60 de ani - in cazul femeilor. Totodata, proiectul prevedea ca si pensionarii care nu indeplinesc conditiile de virsta, sa primeasca abonamente, dar numai daca au pensia mai mica de 1.000 de lei (10 milioane de lei vechi) pe luna. Desi, initial, proiectul a fost discutat pe comisii si toti consilierii s-au aratat de acord, in cadrul sedintei, consilierul PNL Petrica Popa a sustinut sa fie modificat plafonul ce viza virsta, la 62 de ani pentru barbati si la 57 pentru femei. La rindul sau, fostul primar, Constantin Cibu, a cerut ca Primaria sa aloce abonamente gratuite tuturor pensionarilor, indiferent de virsta sau pensie, dar numai pe tramvai, deoarece, pe autobuze, acestia i-ar incurca, dupa parerea acestuia, pe cei care platesc bilet: "Nu e corect sa puneti plafon la pensie pentru ca sint destui care vor fi nemultumiti. Noi vrem sa beneficieze toti pensionarii, deoarece e o cheltuiala pe care bugetul primariei poate sa o suporte. Ma ingrijoreaza numai ca se dau abonamente si pe autobuze. Ele sint de medie capacitate si pensionarii vor produce un mare disconfort celor care platesc bilete pe autobuz. Dar daca domnul director Sandulescu a analizat situatia si ii convine, asta e....Dar trebuie sa se dea la toti".
Explicatia pentru plafonarea la suma de 1.000 de lei a dat-o primarul, care a precizat ca i se pare penibil sa dai abonament gratuit unuia care nici nu indeplineste virsta si are si o pensie de 2.000 de lei pe luna: "Imi asum raspunderea, politica chiar, daca vreti, pentru plafonarea la 1. 000 de lei. Ma uimesc insa comentariile de aici, pentru ca discutia asta am purtat-o impreuna si ati fost cu totii de acord. Pina la urma este un act de justitie sociala sa nu acordam abonamente celor care au 15 - 20 de milioane de lei vechi pe luna si isi permit. E vorba de 5.000 de oameni care sint in situatia asta", a mai adaugat primarul.
In concluzie, pentru urmatorii 4 ani, vor primi abonamente gratuite pe tramvai sau autobuz toti pensionarii care au implinit 65 de ani barbatii si 60 de ani femeile, dar si cei care nu au implinit virsta dar au pensia mai mica de 1.000 de lei pe luna, exceptie facind cei care primesc deja astfel de gratuitati prin diferite ordonante de guvern si legi. Totodata, primarul a precizat ca va fi emisa o hotarire de CLM care va prevede astfel de gratuitati si pentru elevi si studenti. Demn de mentionat este faptul ca, la momentul votului, doi dintre consilierii PNL - Dan Buteica si Constantin Cibu - s-au abtinut, insa la citeva momente dupa, Petrica Popa i-a exlicat primarului ca acest lucru s-a intimplat din greseala, deoarece nu au fost pe faza, si ca, de fapt, si consilierii PNL sint de acord in unanimitate cu proiectul de hotarire.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii