Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Penitenciarul de Minori Tichileşti îşi face propria staţie de tratare a apei

Penitenciarul de Minori şi Tineri de la Tichileşti vrea să-şi rezolve, o dată pentru totdeauna, problema asigurării apei potabile. Asta în contextul în care până acum câţiva ani sursa de apă a unităţii era Centrala termică de la Chiscani, unitate aflată în conservare, iar ulterior a fost branşată la reţeaua publică din Tichileşti. Aşa că a lansat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) procedura de atribuire a unui contract de lucrări pentru realizarea unei staţii proprii de tratare a apei brute. Aşa cum a explicat Ionel Dincă, reprezentantul conducerii PMT Tichileşti, viitoarea staţie este necesară pentru tratarea apei din puţul forat existent în curtea noului penitenciar. "În urma realizării investiţiei în noul penitenciar, a fost executat şi un puţ forat şi s-a realizat un bazin de stocare a apei, însă mai este necesară această invenstiţie într-o staţie de tratare a apei brute, pentru a putea fi folosită apa din acest puţ forat. Deocamdată, alimentarea cu apă potabilă se realizează din reţeaua publică a localităţii Tichileşti", ne-a declarat sursa citată.
Potrivit anunţului postat în SEAP, valoarea investiţiei în staţia de tratare a apei brute este estimată la circa 258.333 lei, fără TVA, iar contractul constă în furnizarea şi montarea utilajelor şi echipamentelor tehnologice, lucrări de construcţii pentru realizarea unei platforme betonate şi instalaţii electrice. De asemenea, contractul presupune testarea şi punerea în funcţiune a noii staţii, monitorizarea funcţionării acesteia şi acordarea de asistenţă şi consultanţă personalului responsabil pe parcursul perioadei de garanţie, atunci când este necesar, plus instruirea personalului care va deservi noua staţie de tratare.
Firmelor interesate de contract li se solicită o garanţie de participare în cuantum de 5.166,67 lei, precum şi să prezinte lista principalelor lucrări similare din ultimii 5 ani. Tipul procedurii alease este "Cerere de ofertă / Procedura simplificată - într-o singură etapă", cu unic criteriu de atribuire "preţul cel mai scăzut". Data limită de depunere a ofertelor este miercuri, 31 august, ora 15.00, iar data limită de evaluare a ofertelor expiră 15 zile mai târziu.

 
Categorie articol: 

Comentarii