Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Penalii din Parlament o scapă pe Udrea de arest

După ce, în ajun, ameninţase că, ieşind în faţa colegilor ei deputaţi, va spune ceea ce trebuie ei să ştie, Elena Udrea nu a făcut decât să ceară mila colegilor deputaţi, construindu-şi un discurs care i-a înduioşat, sau poate speriat, pe parlamentari.
Udrea s-a prezentat la Parlament abordând aceeaşi ţinută sobră - alb şi negru - din luna februarie, când aleşii au votat pentru arestare preventivă. De la tribuna Camerei deputaţilor, ea a declarat că DNA se amestecă în lupta politică sacrificând imaginea României.

Ca de la penal la penal: Edrea îl apără pe Ponta

„Suntem singura ţară din Europa unde prim-ministrul în funcţie a fost pus sub acuzare. Nu contest motivele acuzării pentru că nu cunosc detaliile dosarului. Ba mai mult, ca om politic, de multe ori m-am referit în ultimii cinci-şase ani la relaţia de avocat a domnului Ponta cu Turceni şi Rovinari. Punerea sub acuzare a prim-ministrului în timpul exercitării funcţiei pentru fapte vechi de şapte-opt ani, pe care, aşa cum am spus, mulţi dintre cei care am fost adversari ai lui Victor Ponta le-am folosit ca argument public în lupta electorală, deci erau general cunoscute, arată că justiţia, în general, şi DNA, în special, se amestecă în lupta politică sacrificând chiar imaginea României", a spus Udrea.
În opinia sa, este evident că se încearcă schimbarea Guvernului Ponta prin folosirea procurorilor. „Opoziţia, cea care are dreptul să îşi dorească să formeze Guvernul (...), nu ar trebui să accepte să preia puterea prin astfel de manevre. Pentru că, odată distrus jocul democratic, acum în folosul lor, mâine li se va întâmpla la fel când sistemul va considera că nu sunt suficient de obedienţi şi că trebuie schimbaţi. În democraţie, guvernele se schimbă prin vot popular sau prin moţiuni de cenzură în Parlament, nu prin intermediul instituţiilor de forţă ale statului. La fel se încearcă schimbarea celui de-al doilea om în stat, preşedintele Senatului, pe care eu cred că mă puteţi bănui că vreau să îl apăr sau că îl simpatizez în mod deosebit", a punctat Udrea.

Va veni şi rândul vostru

Udrea i-a avertizat pe colegi că le va veni şi lor rândul şi vor „exploda" acuzaţii la adresa lor, indiferent cât „de parteneri cu sistemul" se consideră. „Dragi colegi de la Putere sau din Opoziţie, indiferent cât de parteneri cu sistemul vă consideraţi astăzi, fiţi convinşi că va veni şi rândul vostru. Va veni vremea când vor exploda acuzaţii la adresa voastră, aşa cum mi se întâmplă mie acum. Eu nu spun că aceste acuzaţii ar putea fi reale, spun doar că atunci când nu veţi mai folosi sistemului pentru a pune mâna şi pe guvernare va trebui să alegeţi - plecaţi de bunăvoie acasă sau plecaţi la puşcărie", s-a milogit Udrea, iar jocul său de teatru a avut efect.

 
Categorie articol: 

Comentarii