Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Penali, ticăloși, mincinoși

Deloc întâmplător am păstrat pe site-ul ziarului “Obiectiv – Vocea Brăilei”, la loc vizibil, proiectele de țară cu care, pe atunci, candidații partidelor politice de la alegerile parlamentare se lăudau în campanie. Și le vom păstra până la viitoarele alegeri, astfel încât orice cetățean care a votat PSD sau ALDE, așadar partidele aflate acum la putere, să poată să-și reamintească de ce a făcut-o și dacă a fost mințit cu nerușinare sau dimpotrivă. Până una alta, tinerii antreprenori nu numai că au fost mințiți de actuala coaliție, dar cei care-au crezut în promisiunile PSD au ajuns în prezent în niște situații îngrozitoare. Mă refer la programul Start –Up, lansat cu surle și trâmbițe anul trecut și despre care iată ce ne povestea actualul premier în noiembrie 2016, pe atunci doar candidat la un nou mandat de deputat: „Am prevăzut în program finanțare pentru 10.000 de start up-uri anual cu câte 200.000 lei/proiect/antreprenor”, declara Mihai Tudose. „Eu, ca stat, ți-i dau degeaba, nici nu-i vreau înapoi, nici nu te pun să-ți pui casa gaj, ci pur și simplu ți-i dau ca să te dezvolți. Ca stat îmi asum riscul ca o parte dintre tinerii antreprenori care demarează o afacere să nu fie buni manageri. Dar cel puțin jumătate tot vor reuși! Asta înseamnă zeci de mii de tineri care în 4 ani devin propriii lor stăpâni, care își asumă riscuri, dar care creează fiecare câteva locuri de muncă, unii mai multe, alții mai puține. Una peste alta, vă spun eu că noi am făcut socotelile, statul iese în câștig”, explica actualul premier. Suna foaaaaarte bine!

Și pentru că tot am vorbit de sprijinirea concretă a antreprenorilor, vreau să adaug că în România START – UP am prevăzut mai multe proceduri simplificate: primul SRL gratuit, 1 leu capital social, o zi înființarea firmei, un cont bancar gratuit. Toate acestea înseamnă mult, și ca timp, și ca bani”, explica pe atunci brăileanul nostru, tot din programul de guvernare al PSD.

Care-i realitatea astăzi: au fost aprobate doar 4.000 de proiecte ale tinerilor antreprenori și nu 10.000, iar bani au primit efectiv doar 22. Așadar, 3.978 de tineri, care-au crezut în vorbele PSD și au avut curajul să demareze o afacere, au rămas cu buza umflată, asta în cazul cel mai bun, pentru că majoritatea au făcut credite la bănci, bazându-se pe banii de la Guvern, ROBOR-ul a crescut și mulți dintre ei sunt acum disperați, în pragul falimentului și cu angajați “agățați”. Zilele trecute a fost un reportaj extrem de relevant pe ProTv, pe această temă. Răspunsul dinspre Guvern care credeți că a fost cu privire la întârzierea plăților? Cică sunt puțini angajați și merge greu cu verificarea dosarelor, în condițiile în care au fost aprobate doar 4.000 și nu 10.000, cu cât se lăuda PSD.

Minciuni! Nu sunt bani, asta-i realitatea! Bineînțeles că partea aia cu primul SRL gratuit, 1 leu capital social și alte bla-bla-uri au rămas la stadiul de vorbe-n vânt. Cât de ticălos poți să fii să pui în pericol securitatea financiară a mii de tineri capabili, că nu orice prost își deschide propria afacere? La fel de ticălos ca acela sau aceia care au gândit mica grațiere și-au eliberat din pușcării mii de infractori, dintre care unii extrem de periculoși pentru siguranța cetățenilor! La fel de ticălos ca aceia care vor modificarea legilor justiției în favoarea criminalilor, pedofililor, proxeneților, traficanților de orice și, nu în ultimul rând, a corupților! Mai nou, am aflat că ani de zile un prădător sexual vâna sub protecția hainei de polițist! Stupefiant!

În aceste condiții, de profundă insecuritate, din toate punctele de vedere, nu este de mirare că 75% dintre români consideră că direcția spre care se îndreaptă România este una greșită. Un procent uluitor, neatins nicicând în ultimii 28 de ani! Și ăsta este rezultatul ultimului sondaj IRES, institutul lui Vasile Dâncu, nu al vreunei case de sondare a opiniei, apropiată de PNL, USR sau altă formațiune din opoziție. Vedeți vreun semn că le pasă? Eu nu sesizez altceva decât o viermuială plină de interese între găști de baroni, penali și ticăloși. 
Categorie articol: 

Comentarii