Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia Dunării de Jos, ediţia a X-a

• la Brăila, creştinii sunt invitaţi pe esplanada Palatului Municipalităţii, la ora 14.30 • de la ora 15.00, se va porni în procesiune spre Catedrala „Naşterea Domnului”, unde se va participa la slujba Litiei

 

Arhiepiscopia Dunării de Jos vă invită sâmbătă, 20 aprilie 2019, să participaţi la cea de-a X-a ediţie a Pelerinajului de Florii.

La Galaţi, pelerinii sunt invitaţi la biserica ,,Vovidenia”, la ora 15.30. De la ora 16.00 coloana de pelerini va porni în procesiune pe strada Domnească spre Catedrala Arhiepiscopală, unde se va participa la slujba Litiei praznicului, iar ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian va sfinţi ramurile de salcie şi va binecuvânta copiii şi tinerii participanţi.

La Brăila, creştinii sunt invitaţi pe esplanada Palatului Municipalităţii, la ora 14.30. De la ora 15.00 se va porni în procesiune spre Catedrala „Naşterea Domnului”, unde se va participa la slujba Litiei.

La Tecuci, creştinii sunt invitaţi la bisericile „Înălţarea Domnului”,„Sf. Nicolae” şi „Adormirea Maicii Domnului”, la ora 15.30. De la ora 16.00, grupurile de credincioşi se vor deplasa în procesiune spre biserica „Sfântul Gheorghe”, unde toţi vor participa la slujba Litiei.

“În Arhiepiscopia Dunării de Jos, pelerinajul se desfăşoară şi în alte centre devenite deja tradiţionale: Târgu Bujor, Corod, Matca, Lieşti-Buceşti-Şerbăneşti,  Bereşti, Pechea, Tudor Vladimirescu, Nicoreşti şi Toflea (jud. Galaţi) şi Însurăţei, Făurei, Ianca (jud. Brăila). Pelerinajul în aceste localităţi se va organiza cu plecare de la ora 15.40, astfel încât la ora 16.00 să se ajungă la bisericile centrale din respectivele localităţi, unde vor participa la slujba Litiei”, a precizat Pr. Rareş Bucur, consilier comunicare media în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Categorie articol: 

Comentarii