Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pedepse blande pentru proxeneti

* Viorel Romica Tarau a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru ca impreuna cu o tulceanca din Smardan, Tudorita Caraivan, a pus la cale o retea de prostitutie in Spania * anchetatorii spun ca traficantii de carne vie au scos peste 100.000 de euro de pe urma a opt "sclave sexuale" * un alt ins implicat, Daniel Malacu, a scapat cu doar 4 luni cu suspendare *

Arestat inca de anul trecut, la propunerea anchetatorilor DIICOT, Viorel Romica Tarau a fost condamnat, zilele acestea, la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru proxenetism si trafic de persoane. Instanta a dispus, totodata, punerea de indata in libertate a inculpatului, precum si condamnarea unui alt ins implicat in "afacere", Daniel Malacu, la doar 4 luni de inchisoare cu suspendare. In iunie anul trecut, cand dosarul penal a ajuns la instanta, Tarau era arestat preventiv, iar capul retelei de prostitutie, Tudorita Caraivan - concubina respectivului -, data in urmarire prin Interpol. In ianuarie 2008, femeia, care intre timp se maritase cu un francez si era insarcinata, a fost extradata din Franta si incarcerata in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.
Tudorita Caraivan si Viorel Tarau au fost cativa ani concubini. Potrivit anchetatorilor, incepand cu martie 2003, cei doi "au racolat, cazat si transportat atat pe teritoriul Romaniei, cat si spre Spania si au exploatat sexual, prin obligarea practicarii prostitutiei, opt tinere, obtinand suma totala de 105.000 de euro". Zisa "Doina", proxeneta se ocupa de racolare, cazandu-le uneori pe tinere la ea acasa, in comuna tulceana Smardan, pana la plecarea in Spania. Tot ea le plasa apoi in cluburi din Spania, le supraveghea si, la nevoie, folosea violenta, insusindu-si banii proveniti din practicarea prostitutiei. In ce-l priveste pe Tarau, acesta le caza temporar pe victime, le transporta la Bucuresti - de unde luau autocarul de Spania -, asista uneori la impartirea banilor, le ameninta ca sa nu-i denunte. Brailencele naive, provenite din mediul rural si sarace lipite pamantului, erau duse in cluburile "Nancy" si Dallas" din Madrid, unde erau silite sa se prostitueze, indurand umilinte de nedescris. In doua cazuri, proxenetii l-au avut complice pe Daniel Malacu. Cum era de asteptat, toti cei implicati au negat savarsirea infractiunilor. Fiind condamnat la inchisoare cu suspendare sub supraveghere, Tarau este obligat sa se prezinte regulat la politie, sa anunte orice schimbare de domiciliu, sa se fereasca a mai savarsi fapte penale, pe o perioada determinata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii