Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pe urmele criminalului din Silistraru

* poliţiştii susţin că bărbatul a reuşit să îşi ia tălpăşiţa imediat după comiterea crimei şi bănuiesc că s-ar putea ascunde pe la vreo stână sau fermă * părinţii individului spun că fiul lor mereu le-a făcut probleme, le-a furat banii, i-a bătut, totul din cauza băuturii

Bărbatul care a violat-o şi ucis-o pe femeia de 54 de ani, din satul Silistraru, comuna Traianu, a fost identificat de poliţiştii brăileni, însă, deocamdată este de negăsit, asta pentru că a reuşit să îşi ia tălpăşiţa imediat după comiterea cimei. Din ziua de 7 iulie, când victima a fost găsită într-o baltă de sânge, în propria casă, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au lucrat la foc continuu, au prelevat probe de la faţa locului, au audiat zeci de martori şi au reuşit să identifice un principal suspect. Este vorba despre Costel Mircea, zis "Porcu", în vârstă de 43 de ani, un individ agresiv la beţie, pe numele căruia a fost emis mandat de arestare, în lipsă, pentru omor deosebit de grav, viol, tâlhărie şi violare de domiciliu. El a fost dat deja în urmărire la nivel naţional, oamenii legii scotocind peste tot pentru a da de urma acestui individ considerat extrem de periculos. Ieri, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Brăila au mers la locuinţa presupusului criminal, au stat de vorbă cu părinţii acestuia şi cu localnicii, însă nimeni nu a ştiut să spună unde s-ar putea ascunde "Porcu". Nici cei doi câini poliţişti, aduşi la faţa locului, nu au reuşit să ia urma individului, mai ales că au trecut câteva zile de la incident. Localnicii din Silistraru stau cu frica în sân până când bărbatul acuzat de crimă va fi prins, chiar şi părinţii acestuia temându-se că fiul lor le-ar putea face rău. Poliţiştii fac apel la populaţie să sune imediat la 112 sau să anunţe cel mai apropiat post de poliţie în cazul în care deţin informaţii care ar putea duce la prinderea lui Costel Mircea.
13omor1
Părinţii bărbatului căutat pentru omor spun că fiul lor le-a făcut mereu probleme

Reamintim faptul că în seara zilei de 7 iulie, la ora 22.20, poliţia a fost sesizată de Marian M., din satul Silistraru, despre faptul că sora sa, Dora M. (54 de ani) a fost găsită decedată în locuinţă, cu urme vizibile de violenţă. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, coordonată de procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, precum şi medicul legist, care a constatat că cele sesizate se confirmă. După cum a declarat cms. şef. Marcel Drăgan, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale Brăila, "victima a fost găsită în locuinţa proprie, întinsă pe pat, cu vizibile agresiuni în zona gâtului, agresiuni provocate prin înjunghiere". Din cauza faptului că locuinţa victimei era într-o zonă neiluminată şi nici în casă nu era prea multă lumină, poliţiştii au fost nevoiţi să amâne cercetarea pentru a doua zi, dis-de-dimineaţă, peste noapte locuinţa fiind sigilată şi păzită de autorităţi. Cu ocazia examinării efectuate asupra cadavrului, medicul legist a constatat că decesul victimei a survenit ca urmare a plăgilor înjunghiate la nivelul gâtului, prezentând şi urme specifice de viol. "Plăgile înjunghiate şi tăiate înţepate sunt produse prin lovire activă cu corp dur de tip tăietor-înţepător, cuţit", a mai concluzionat medicul legist.

Individul fura de la rude pentru a face rost de bani de băutură

13omor2
Cms. şef Marcel Drăgan a stat de vorbă cu localnicii, întrebându-i dacă l-au văzut pe bărbatul dat în urmărire

Costel Mircea le-a atras atenţia poliţiştilor din prima, fiind inclus în cercul de suspecţi, întrucât a dispărut de pe raza localităţii de domiciliu imediat după ce femeia a fost găsită moartă. După cum a precizat cms. şef Marcel Drăgan, chiar în seara zilei de 7 iulie, la ora 23.00, bărbatul a fost localizat la un priveghi, al unui prieten, când cineva din sat a anunţat că Dora M. a fost găsită moartă. Auzind vestea, bărbatul nu a mai stat pe gânduri şi a dispărut imediat din sat. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au ajuns la concluzia că "Porcu" a fugit unde a văzut cu ochii, fără o ţintă anume, scopul lui fiind acela de a-şi asigura scăparea. "Este un tip care a lucrat ca cioban, a lucrat la ferme agrozootehnice, deci este pregătit să supravieţuiască în condiţii grele, şi sigur va căuta un loc cât mai ascuns unde să stea, în speţă o stână de oi, un canton silvic, o fermă care este amplasată undeva într-o zonă unde nu ajung oamenii", a mai spus şeful Serviciului de Investigaţii Criminale. Arma crimei, un cuţit, a fost găsită de anchetatori chiar la locul faptei, lângă victimă, pe pat. Poliţiştii au constatat că ucigaşul a sustras de la victimă şi un telefon mobil, marca "Nokia", telefon pe care femeia îl primise de la fiica sa. Telefonul a fost recuperat chiar în ziua săvârşirii faptei, de la un bar din localitatea Silistraru, unde localnicul căutat pentru crimă îl lăsase în contul datoriei pe care o avea, asta pentru ca să mai primească ceva de băut. În urma discuţiilor purtate cu localnicii şi rudele lui Costel Mircea, poliţiştii au aflat că bărbatul devine violent şi extrem de periculos atunci când consumă băuturi alcoolice. În schimb, el nu este cunoscut cu antecedente penale, nu a mai fost cercetat de organele de poliţie şi nu este cunoscut în evidenţele Spitalului de Psihiatrie Brăila. Poliţiştii au luat la periat toate localităţile din judeţ, au mers la rudele individului, unchi şi mătuşi, aflând că acestea nici nu vor să-l mai vadă pe bărbat. Asta pentru că, spun oamenii legii, de fiecare dată când venea pe la ei, după ce consuma alcool, pleca cu câte un "suvenir", bijuterii sau bani, bunurile fiind vândute ulterior pentru a face rost de bani pentru alcool.

13omor3
Poliţiştii au folosit şi câinii pentru a lua urma lui Costel Mircea

"Beţia a fost fericirea vieţii lui!"

Părinţii victimei, doi bătrâni liniştiţi care au muncit toată viaţa lor în agricultură pentru a avea ce pune pe masă, sunt şocaţi de fapta pe care ar fi comis-o propriul lor fiu. Cu lacrimi în ochi, mama bărbatului, Elena Mircea, ne-a spus că fiul ei le-a creat întotdeauna probleme: le-a furat banii din casă, l-a bătut pe tatăl său, a refuzat să meargă la muncă. Oamenii spun că au auzit de la unii localnici că bărbatul ar fi avut o relaţie cu victima, el fiind văzut că mergea periodic pe la casa unde locuia femeia împreună cu fratele său. "Făcea destule probleme. De unde s-a ajuns la treaba asta? De la băutură. De la băutură sunt toate! Cu ani în urmă îl mai ciocănea pe taică-su. În ultima vreme mai lucra la «Agroleg» Silistraru, nu ştiu dacă a fost vreo lună şi nu s-a mai dus. Se cunoştea cu victima, dacă erau din sat de aici. Am auzit de la lume că cică trăieşte cu o femeie, da' nu ştiu dacă cu ea, lumea îl mai vedea că ieşea de acolo de la ea, că intra acolo. Aşa zicea lumea, că stătea pe acolo, în casa aia. A luat bijuteriile din casă, ne-a luat găinile din coteţ, ne jefuia şi pe noi, pentru băutură dădea pradă peste tot. Nu ştim cum l-a dus gândul să facă aşa ceva!? De ce nu a căzut cu bicicleta când s-a dus la femeia aia, să îşi fi rupt ceva, un picior, să nu fi ajuns aici. Şi trăia şi femeia aia, era şi el printre noi, nu era mai bine!? Era mai bine ,da' ce să îi faci! Să îl prindă, să îşi facă pedeapsa, ce să-i fac? Pentru el, beţia a fost fericirea vieţii lui!", ne-a declarat mama bărbatului suspectat de crima care a tulburat liniştea satului Silistraru. Mai grav este faptul că cei doi bătrâni au ajuns să se teamă pentru viaţa lor, ajungând să doarmă cu bâtele sub pat de frica propriului fiu. "Ne e frică să nu se răzbune pe noi! Avem două bâte în casă, să ne apărăm unul pe altul. Stăm cu frică, până auzim şi noi că îl prinde. Eu de 4 nopţi nu dorm. Cum să nu ne fie frică!? La fapta care a făcut-o nu ştim ce are în cap, ce îi vine în minte", a mai spus mama bărbatului.
Femeia care era la bar în seara când a fost comisă crima ne-a spus că "Porcu" a venit acolo să mai bea ceva, pe datorie, dar că, spre deosebire de membrii familiei, ea nu-l ştia un om violent. "Venea deseori pe aici pe la mine, a fost şi în seara crimei, să îi dau ceva de băut pe datorie că urmează să ia banii. Nu era violent de obicei. Era mut când era treaz, nu scotea o vorbă", ne-a spus Camelia Danci.
Categorie articol: 

Comentarii