Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pe la Braila ce mai e?

Cica la Poarta Raiului, Sfintul Petru ii selecta pe raposatii care-i treceau pragul, in functie de Coeficientul de Inteligenta. "Tu ce QI ai?", il intreaba sfintul pe primul sosit. "170", raspunde barbatul, iar Petru, entuziasmat, il trimite alaturi de Newton si Einstein. Vine apoi o femeie cu un QI de 150, pe care Sfintul o trimite in gasca marilor scriitori ai lumii. La urma, cind programul Raiului se apropia de ora de inchidere, apare un nene cenusiu si obosit de drum. "Tu ce QI ai?", il interogheaza preasfintul. "25", ingaima cu greu barbatul, la care, ingaduitor, Petru il ia pe dupa umeri si il intreaba parinteste: "Si, ia zi, pe la Braila ce mai e?"
Bancul asta circula de multa vreme prin Galati, acolo unde lucrurile urite sint numite "braile". Amuzant, nu? Ei bine, nu cred ca are vreun rost sa fim suparati. La urma urmei, de prosti sintem luati, in primul rind, de cei care ne conduc aici, la Braila. Dupa aceea, sintem luati de prosti la Bucuresti si abia apoi, in virtutea inertiei, sintem luati de prosti de catre vecini. Si e aproape normal ca lucrurile sa stea in felul asta.
La sfirsitul saptaminii trecute, primarul Galatiului a trecut podul de peste Siret, a intrat in judetul Braila si a inaugurat primele blocuri din cartierul galatean "Dimitrie Cantemir" (Siret). A, vreti sa stiti ce mai e pe la Galati? In primul rind, trebuie spus ca orasul straluceste in asteptarea unei super sarbatori de Sfintul Andrei. Apoi ca anul asta a fost dat in folosinta un Mall si ca un altul, in valoare de vreo 40 de milioane de euro, este in constructie. Ca primaria galateana deruleaza o gramada de proiecte cu finantare externa si ca se construieste intr-o veselie, semn ca in venele orasului circula bani.
"Si, pe la Braila ce mai e?", ne intreaba sfintul Petru din bancul galatenilor. Ce sa-i raspundem? Ca presedintele CJ se cazneste sa mute biblioteca la periferia orasului si ca desi licitatia a avut loc in urma cu o luna nu se cunoaste nici acum cistigatorul? Ca primarul si viceprimarii si-o dau la gioale? Ca de cind au preluat mandatul, edilii orasului nu au reusit sa rezolve problema teraselor de pe faleza? Ca numarul investitiilor majore din Braila incap pe degetele de la o mina? Ca actualii politisti braileni sint mai preocupati de cum sa le-o traga fostilor politisti decit sa-i arunce dupa gratii pe interlopii cu care, eventual, mai completeaza un bilet la loto? Ce sa-i raspundem? Eu zic sa o facem pe prostii si sa-i spunem asa: "dracu stie, Doamne iarta-ne, ce mai e pe la Braila".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii