Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pe drumurile din județ, ninsoarea de ieri nu a fost chiar atât de ”inofensivă” pe cât a părut din municipiu

* zăpada viscolită a provocat blocarea temporară a mai multor drumuri județene sau comunale, iar câteva autovehicule au derapat pe carosabilul alunecos

 

Chiar dacă din municipiu nu a părut o ninsoare ”demnă” de codul galben de vreme rea instituit de meteorologi, pe raza județului au fost semnalate, ieri, destule probleme cauzate de viscolul resimțit destul de puternic în afara localităților. Astfel, potrivit unei informări transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila, a fost nevoie să se intervină pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase blocate în zăpadă sau derapate din cauza carosabilului alunecos. Este vorba despre un autoturism derapat între localitățile Cuza Vodă și Viziru, pe DJ 211A, un microbuz blocat pe raza comunei Zăvoaia, un autocamion derapat între Însurăței și Bărăganu, o autocisternă blocată pe DJ 221, între Ianca și Șuțești, un autoturism blocat în zona satului Lacu Sărat, precum și trei autoturisme blocate pe DJ 211C Chichinețu - Colțea.

Pentru deszăpezirea drumurilor naționale de pe raza județului Brăila s-a intervenit, ieri, cu 20 de utilaje, iar pe drumurile județene au acționat 9 utilaje.

Probleme au fost și pe drumurile comunale, despre care nu prea se centralizează date la nivelul județului. O astfel de situație ne-a fost adusă la cunoștință de un cadru didactic care a rămas blocat cu mașina personală pe drumul comunal care leagă localitățile Băndoiu și Mărașu din Insula Mare a Brăilei. Întețirea bruscă a ninsorii a făcut ca respectivul drum să devină necirculabil în doar câteva minute, iar mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă. Din fericire, Primăria Mărașu a acționat destul de rapid cu un utilaj de deszăpezire, circulația fiind reluată după nici o oră de la semnalarea blocajelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii