Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PDL-ul s-a suparat ca nu este lasat sa sustina echipa de handbal locala

Simona Draghincescu, membru al campaniei electorale a candidatului Florin Cirligea, este indignata de faptul ca a fost data afara de la meciul de hadbal HCM Dunarea Braila- Tomis Constanta, in week-end, impreuna cu grupul sau de tineri echipati in culorile PDL si care purtau stegulete de campanie. Draghincescu sustine ca ea si colegii sai de partid nu faceau nimic care sa afecteze ordinea si linistea publica, ci scandau, din cind in cind numele echipei gazda si fluturau steguletele, ceea ce, in opinia ei, nu deranja pe nimeni: "La meciul de hadbal - care a fost de altfel unul foarte frumos, iar echipa noastra a jucat foarte bine - eu, impreuna cu 8 tineri, am fost prezenti pentru a sustine echipa. Ce-i drept, eram imbracati cum am crezut noi de cuviinta si ne-am pus pe noi geci portocalii si cu stegulete portocalii, pe care era sigla PDL, mai ales in contextul in care sintem in campanie electorala si legea nu interzice manifestari normale, la o manifestare publica. Noi am stat foarte cuminti, am scandat, cind a trebuit, numele echipei favorite, adica HCM Dunarea Braila, dar la jumatatea meciului, deci dupa pauza, echipa societatii de paza Ying-Yang s-a prezentat la scaunele noastre, spunindu-ne sa parasim sala. Tinerii cu care eram au ramas foarte surprinsi, nu intelegeau ce se intimpla. Consider ca este o atingere foarte grava asupra democratiei din Braila, pentru ca in tara nu cred sa se mai intimple undeva asa ceva si sint dezamagita de comportamentul unora care cred ca orasul Braila este al lor personal si se autointituleaza sefii acestui oras".
Intrebata pe cine banuieste ca a dat dispozitia de a fi scosi din sala ea si colegii sai de partid, Draghincescu a spus: "Presupun ca seful formatiunii de paza si mai apoi, cel care era organizatorul manifestarii respective, HCM Dunarea Braila, eu nu stiu cine este sef acolo, la Club. Stiu doar ca HCM Dunarea, care are inca sediul social in acte ca fiind pe strada Mihai Bravu, la sediul DAPT are datorii de 20.000 de RON la Finantele Publice locale, pentru ca saptamina trecuta s-a prezentat la sediul institutiei un domn de la Administratia Financiara, cu o somatie de plata pentru datorii catre buget. Acel domn ne-a intrebat unde sa se duca cu somatia, pentru ca HCM Dunarea figureaza la ei cu sediul in Mihai Bravu, fiindca acest club a fost infiintat de fostul primar Lungu, impreuna cu DAPT si nicidecum nu este infiintat sau descoperit de domnul Stancu".
Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cel care este si presedintele HCM Dunarea, a recunoscut ieri ca a cerut sa fie scos din Sala Polivalenta grupul PDL care facea campanie electorala, pe considerentul ca acolo se desfasura o competitie sportiva care nu era cazul sa fie politizata. Stancu si-a exprimat uimirea ca pe toti cei care fac politica "ii apuca dragul" de sport numai in campania electorala, cind dau buzna la meciurile la care sint multi spectatori, pentru a-si afisa insemnele partidului.
Precizam ca in meciul "care a fost unul foarte frumos, iar echipa noastra a jucat foarte bine", HCM Dunarea a fost invinsa de echipa oaspete, care, de altfel, a avut partida la discretie aproape pe intreg parcursul acesteia. Amintim, de asemenea, ca si in perioada campaniei electorale din vara, diferite echipe de campanie ale diferitelor partide au fost indepartate de oamenii legii de la Sala Polivalenta, in incercarea de a se pastra caracterul apolitic al unor competitii sportive de importanta nationala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii