Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PDL n-are emoţii privind dizolvarea

"N-avem emoţii, din punctul nostru de vedere legea este cât se poate de clară, totul e să o citeşti cu un ochi de jurist obiectiv şi nu să o citeşi prin lentile politice sau mânat de ură împotriva PDL", a spus Voinescu.
Deputatul a explicat că PDL este o structură legală şi activează conform regulilor constituţionale şi nu va avea nicio problemă. "Până la urmă de asta sunt procedurile legale stabilite pentru înregistrarea partidelor, conducerii partidelor, pentru publicitatea în Registrul partidelor, ca să fie contestate", a mai spus Voinescu, adăugând că şi alte partide trec prin asta.
"Rostul procedurii de înregistrare a modificărilor la Statut la Tribunal este acela de a fi în final publicate în Registrul partidelor politice, care este un registru de publicitate. (...) Înscrierea în aceste registre nu constituie dreptul, ci îl fac public", a explicat Voinescu.
Purtătorul de cuvânt al PDL a adăugat că există totuşi o "cenzură" din partea judecătorilor la Tribunal, dacă deciziile partidelor sunt contrare legilor şi Constituţiei, dar "nu e cazul" pentru PDL.
Potrivit legii partidelor politice, orice modificare a Statutului şi programului unui partid se comunică Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile. Legea mai prevede că dacă aceste modificări nu au fost depuse la timp sau dacă instanţa a respins cererea de încuviinţare a modificării Statutului, ministerul Public va cere Tribunalului Bucureşti încetarea activităţii partidului respectiv şi radierea din Registrul Partidelor politice.
Categorie articol: 

Comentarii