Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PDL l-a aruncat peste bord pe Horia Vasioiu

Excludere din partid fara drept de apel pentru deputatul Horia Vasioiu si excludere cu posibilitate de impacare, pentru alti sapte fosti democrati, care le-au ramas alaturi sotilor Vasioiu, in greaua incercare prilejuita de pierderea conducerii filialei PDL Braila. Este decizia luata recent, in unanimitate, de Biroul Permanent Judetean al PDL, cu privire la cei citiva membri ai PD care, desi nu s-au dezis oficial de PDL, i-au facut campanie Danielei Vasioiu la alegerile locale, impotriva candidatului PDL Eugen Badalan. Cei vizati de aceasta masura drastica sint Horia Vasioiu, Mario Spiridon Da’Ros, Dan Florentin Mosescu, Victor Neagu, Anisoara Nedelcu, Mihaela Emma Picu, Silviu Nisipeanu si Adrian Dediu.
"Aceasta decizie a fost luata in urma analizei facute asupra activitatii acestora, de la data constituirii Biroului Permanent Judetean al organizatiei PDL Braila si pina in prezent. In cadrul sedintei au fost luate in discutie aparitiile in presa care au adus grave prejudicii de imagine partidului la nivel local si national, absenta de la orice actiune desfasurata de catre organizatie, sustinerea altui candidat decit cel desemnat de catre organismele competente ale PDL in campania pentru alegerile locale. Precizam faptul ca nici unul dintre cei care au fost luati in discutia Biroului Permanent Judetean nu a raspuns nici convocarii scrise la sedinta din 30.07.2008", a spus presedintele PDL, Nicolae Mitroi. Acesta ne-a mai informat, ieri, ca unii dintre cei exclusi au contestat decizia amintita, pe motiv ca nu ar fi statutara. Liderul PDL a precizat ca hotarirea are la baza o decizie a Biroului Permanent National si toti cei vizati au fost invitati la discutii, prin scrisori cu confirmare de primire, recunoscind insa ca a existat o greseala: "Dintr-o eroare, recunoastem, scrisoarea a fost datata 28 iunie, in loc de 28 iulie si sedinta, convocata de 30 iulie, era scris ca fiind pe 30 iunie, lucru de care dumnealor s-au sesizat".
Liderul PDL Eugen Badalan este insa de parere ca aceste contestatii sint doar sicane, pe care unii dintre fostii democrati inca vor sa le faca PDL-ului, dat fiind ca, daca intr-adevar i-ar fi interesat sa ramina membri ai acestui partid, ar fi venit la sediu, ar fi discutat cu liderii si ar fi participat la vreo actiune a organizatiei. In acest context, Badalan a declarat ca pentru Horia Vasioiu nu exista cale de intoarcere: "Eu cred ca Horia Vasioiu s-a autoexclus din PDL in ziua in care a declarat in presa ca se gindeste sa candideze la parlamentare si ca probabil va candida ca independent sau din partea unui partid si a inceput nominalizarea cu PNL-ul, iar la sfirsit a zis ca e posibil si de la PDL. Din moment ce in mod public isi exprima optiunea de a candida ca independent sau din partea unui alt partid decit cel de care a apartinut, pentru noi este clar ca optiunea domniei sale este de a se autoexclude din partidul de care tine, pentru ca intre timp s-a gindit ca poate are alte optiuni. Pe noi nu ne preocupa foarte tare daca domnul Vasioiu isi mentine optiunile politice sau nu, ceea ce ne deranjeaza este ca nu reuseste sa-si clarifice, totusi, pozitia, pentru ca declara ca va avea optiuni de independenta sau PNL, dar in acelasi timp se manifesta oficial ca deputat din partea PDL si ia stipendiile din aceasta pozitie. Eu cred ca este o chestiune de moralitate, pina la urma. Mi se pare o chestiune ambigua atitudinea lui Horia Vasioiu si daca el nu are capacitatea sa-si defineasca pozitia, vom avea noi capacitatea sa-i definim pozitia vizavi de relatia lui fata de PDL". Badalan a precizat ca atitudinea conducerii PDL fata de ceilalti fosti consilieri PD, din echipa exclusa, este mai "nuantata", iar usa ramine deschisa: "Pentru ei, filiala PDL ramine deschisa si are o atitudine de dialog si eventual de reatragere a acestor domni si doamne la activitatea partidului nostru. Aceasta atitudine nuantata porneste de la convingerea ca atit in Braila, cit si la nivelul intregii tari, populatia s-a saturat sa traiasca in stari conflictuale".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii