Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PDL Braila nu are parasutati pe lista oficiala a candidatilor la parlamentare

Organizatia PDL Braila si-a prezentat, oficial, la finele saptaminii trecute, candidatii pentru alegerile parlamentare, iar ieri lista acestora a fost depusa la BEJ. Candidatii si-au prezentat intentiile in fata ziaristilor, iar cei mai multi dintre ei si-au motivat dorinta de a candida prin dezgustul fata de modul in care s-a facut politica pina acum si intentia de a se implica, pentru a schimba in bine situatia. In plus, presedintele PDL, Nicolae Mitroi, a subliniat ca echipa sa nu are nici un parasutat de la centru, asa cum se intimpla in cazul celorlalte partide locale care conteaza in lupta pentru obtinerea unor fotolii de parlamentari.
Candidatul Neculai Zotoi (Camera Deputatilor) a precizat ca are 62 de ani, este profesor de matematica si a fost timp de 16 ani primar al comunei Baraganu, ceea ce l-ar putea ajuta in activitatea ca parlamentar: "Cred ca aduc in acest concurs experienta in administratia publica si 3 deziderate: masura in toate, legalitate si bun simt, adica gindim altfel".
Candidatul Florin Cirligea (Camera Deputatilor) a tinut sa sublinieze: "Sint in politica intensiv cam de un an si jumatate si as vrea sa candidez pentru orasul Braila, fiind brailean, nu ma duc sa candidez nici la Buzau, nici la Bucuresti, cum s-au prins niste obiceiuri, cel putin in Colegiul I, de cum le spun eu, parasutati sau clienti politici".
Candidatul (Camera Deputatilor) Eugen Badalan a explicat ca exista doua motive pentru care si-a depus candidatura la aceste alegeri: "Mai intii, marea provocare pe care o simt si marea nevoie pe care o simt in a schimba clasa politica de astazi. Eu am intrat in politica de un an de zile si chiar daca din punct de vedere al virstei biologice nu pot spune ca sint foarte tinar, din punct de vedere al virstei politice, al politicii partizane, sint foarte tinar si neciupit de toate acele elemente de imoralitate pe care le consider astazi ca fiind o umbra asupra clasei politice romanesti. A doua chestiune ar fi constatarea ca Braila a ramas un loc izolat si eu cred ca daca voi putea sa duc pina la capat intentia mea si sa devin paralmentar, voi sti sa reprezint Braila in asa fel incit sa se integreze in circuitul social, economic, politic national si international. Daca faceti o analiza a locurilor din imprejurimea Brailei sau a fiecarui judet din tara, veti vedea ca, de-a lungul vremii, fiecare judet a dat ministri, secretari de stat, directori de agentii centrale. Braila, mai rar, din cind in cind, cite unul si pentru perioade scurte de timp. Si asta nu pentru ca ei n-ar fi avut valoare, ci dintr-un singur motiv: pentru ca nu au avut nici sprijin din zona centrala si nici sprijin din partea brailenilor insisi. Eu cred ca am invatat din aceste lectii si cred ca am capacitatea de a reintegra Braila in circuitul national si international".
Candidatul Gabriel Ciochina (Camera Deputatilor), medic stomatolog, a explicat si el de ce doreste sa candideze: "Sint un tip caruia ii place competitia si acesta este principalul motiv pentru care am acceptat sa candidez, dar nu singurul. Celalalt motiv este ca toata aceasta lupta politica dusa la Bucuresti nu face decit rau Romaniei si romanilor. Consider ca trebuie sa ajunga la Bucuresti si initiative noi, pe cele vechi le stim si le simtim pe pielea noastra. In situatia in care voi fi ales ca deputat, sper sa fac cinste acestei pozitii".

"Cine a adus Romania in aceasta stare? Prostitutia politica dintre PNL si PSD"

Candidatul Grigore Potec (Camera Deputatilor) a precizat ca a trecut, de-a lungul timpului, pe la citeva partide politice, respectiv ApR si PNL, "unde s-au iscat tot felul de scandaluri, au fost o gramada de orgolii nesabuite, din punctul meu de vedere. De ce candidez pentru PDL? Dintr-un singur motiv: toata lumea care a fost la Bucuresti pina in momentul de fata, absolut nimeni nu s-a ocupat de coltul asta de Romanie care este Galati, Braila chiar si Tulcea. Noi sintem intr-o postura extrem de proasta si din punct de vedere al dezvoltarii regionale sintem pe ultimul loc din Romania. Intentia mea este ca in parteneriat cu Galatiul sa scoatem, totusi, in lume zona aceasta".
In ceea ce-l priveste, candidatul George Dragu (Senat), in virsta de 50 de ani, fost deputat PSD timp de doua mandate, a vorbit despre prostitutia politica ce l-a dezgustat ani de-a rindul si care l-a facut sa se indrepte spre ceea ce crede el a fi ce mai curata echipa politica, dintre cele existente pe plan local : "Din 2004 pina in prezent imi ispasesc pacatele facute in cei opt ani de mandat de deputat, adunind gunoaiele a o treime din orasul Braila, in calitate de director al societatii ECO. De ce candidez acum? In primul rind, pentru ca echipa din care fac parte acum este, din punctul meu de vedere si nu numai, cea mai frecventabila echipa de politicieni a momentului din orasul Braila. In al doilea rind, pentru ca PDL s-a dovedit a fi cel mai corect si mai coerent partid al ultimilor ani, care este dispus la orice sacrificii pentru a-si impune in final punctul de vedere si programul politic, menit sa reabiliteze atit economic cit si social situatia Romaniei. Cine a adus Romania in aceasta stare? Prostitutia politica dintre PNL si PSD. PSD-ul poate ca l-as intelege ca pe-un barbat care are nevoie din cind in cind sa-si satisfaca anumite cerinte si cauta persoane disponibile. A gasit PNL-ul, de acord, s-a folosit de el, si-a satisfacut nevoile, dar sa ne si oblige sa ne aduca PNL-ul in casa, ca pe-o mireasa onorabila si fata mare, nu putem accepta. Sa ameninte lumea ca va face alianta postelectorala cu aceasta dama de companie politica?! Nu pot sa cred acest lucru! Eu vad aceasta competitie electorala ca pe o regata, in care din partea PDL participa doua echipe: un echipaj de 2^1 si un echipaj de 3^1 si speram ca ambele echipaje sa urce pe podium, la finalul acestei competitii".
In ceea ce-l priveste, presedintele PDL, Nicolae Mitroi, candidat pentru Senat, a declarat ca daca a decis sa candideze, nu a facut-o pentru un scop de natura economica : "Situatia mea materiala este suficient de buna, nu sint un om de categoria celor bogati, nu m-ati gasit in vreun top al milionarilor in euro, dar cred ca alaturi de cei tineri care sint in jurul meu este necesara si o anumita experienta in politica. Sint deziluzionat, ca si colegii mei, de ceea ce se intimpla in Parlament, mai cu seama in ultima vreme si consider ca pot sa-mi aduc un aport cel putin sincer, dar si competent, in rezolvarea unor probleme de natura legislativa".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii