Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PDL Brăila n-a renunţat la instalarea noilor directori de deconcentrate

Deşi Guvernul Boc a picat de câteva zile, în urma unei moţiuni de cenzură, conducerea PDL Brăila continuă, senină, să-şi execute programul de instalare în funcţii a noilor săi directori, precum şi a subprefectului. Liderii PDL locali sunt de părere că atât timp cât Guvernul Boc este în funcţie, fie el şi interimar, nu există nici un motiv să nu-şi plaseze oamenii în funcţii de răspundere în teritoriu, chiar dacă "domnia" acestora va dura doar câteva zile. Vicepreşedintele PDL Brăila, Ion Ştefan, ne-a declarat, ieri, că nu are date exacte legate de instalarea noului subprefect, dat fiind că aceste decizii urmau să se ia în cursul zilei de ieri, dar în ceea ce-i priveşte pe directorii de deconcentrate, totul rămâne cum s-a stabilit înainte de căderea guvernului Boc: "Nu ştim acum, sigur, dacă va fi numit, doamna preşedinte Pătraşcu va veni să ne spună care sunt urmatorii paşi, dat fiind că este astăzi la Bucureşti, la Colegiul Director. Nu ştiu să vă spun ce acţiuni sunt prevăzute în continuare în Ministerul Administraţiei şi Internelor. În ceea ce priveşte directorii cei noi, au loc în continuare concursurile pentru ocuparea posturilor, fiecare, la rândul lui, îşi va prelua funcţia. La Spitalul Judeţean încă nu e clar ce se va întâmpla, în rest... Dar se pare că unii dintre directorii şi directorii adjuncti ai PSD au intrat în concediu medical. Până să pice Guvernul Boc, ei declarau sus şi tare "noi suntem mândri, suntem fermi, ne dăm demisia!". Acum, după ce a picat Guvernul Boc, ce au zis, "ca la noi, în România, hai să mai tragem mâţa de coadă, poate rămânem pe loc şi aşa mai departe".
Întrebat dacă nu este, de fapt, modalitatea tradiţională de evitare a pierderii funcţiei, pe criterii politice, pe care au adoptat-o reprezentanţii tuturor partidelor locale, la un moment sau altul, în ultimii 20 de ani, Ştefan a replicat: "Staţi puţin, ei n-au fost numiţi tot politic? Haideţi, că suntem vechi de acum şi cunoaştem bine toate sistemele, aţi fost martori la toate procedurile. Au venit unii, i-au dat jos pe alţii, au venit mai apoi alţii şi i-au dat jos pe unii şi tot aşa. Acum, am vrut să facem în aşa fel încît să fie rezolvată problema asta cu deconcentratele. Patru ani de zile cine e la putere să conducă cu oamenii lui, după patru ani, sau la căderea unui guvern, cum s-a întâmplat acum, ceilalţi îşi dau demisia sau pleacă".

"Prefectura să funcţioneze!"

Atenţionat că mergând pe logica sa, atât timp cât Guvernul Boc a picat, nu prea mai există raţiune în nominalizarea subprefectului de către acest Executiv, Ştefan a explicat: "Păi trebuie ca Prefectura să funcţioneze! Dacă legea spune că trebuie să fie doi subprefecţi, atunci doi subprefecţi trebuie să fie. Mai devreme sau mai târziu, ei trebuie să-şi intre în atribuţiuni, fiecare dintre subprefecţi îşi are atribuţiunile sale, diferite. Nu pot să spun că acum judeţul este paralizat, funcţionează cu prefect şi subprefect, dar trebuie ca şi cel de-al doilea subprefect să fie numit în post".
Contactată telefonic, preşedintele PDL Brăila Giana Pătraşcu ne-a confirmat că se intenţionează numirea celui de-al doilea subprefect: "Şedinţa Colegiului Director va fi mâine ( astăzi - n.r.) şi din câte ştiu eu, se va lua şi decizia instalării celui de-al doilea subprefect de Brăila. Nu ştiu să vă spun însă când se va întâmpla acest lucru. Este adevărat că iniţial, am vorbit despre blocarea acestui post, dar în această perioadă este foarte mult de lucru în prefecturi, mai ales legat de organizarea alegerilor şi este nevoie de subprefecţi. Şi cu directorii de deconcentrate se continuă programul în mod normal, concursurile şi instalările în post, aşa cum s-a decis la centru".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii