Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PDL şi PNL par să fi bătut palma şi la Brăila

Liberalii şi PDL-iştii brăileni par în sfârşit dispuşi să convieţuiască pe plan local. Concret, la scurt timp după vizita liderilor de la Bucureşti, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, miercuri, a avut loc, în premieră, o întâlnire a Birourilor Politice reunite ale celor două partide. Întrebaţi de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" în legătură cu discuţiile purtate şi concluziile la care au ajuns la finalul întâlnirii, cei doi copreşedinţi ACL Brăila, liberalul Cătălin Boboc şi PDL-istul Alexandru Nazare, s-au arătat dispuşi să colaboreze. "A avut loc întâlnirea şi am prezentat care este linia Bucureştiului şi, practic, instrucţiunile pe care le-am primit de la preşedintele Blaga şi indirect de la candidatul la preşedinţie Klaus Iohannis. Bucureştiul se aşteaptă de la ACL Brăila la o poziţie intransigentă de opoziţie fără echivoc, împotriva PSD. Acest lucru l-am prezentat în şedinţă. Am solicitat demararea de urgenţă a negocierilor pentru formarea de majorităţi atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean. Acum, colegii de la PNL am constatat din luările de cuvânt că au altă poziţie. Respect poziţia pe care o au. Până la urmă sunt partenerii noştri, nu trebuie să avem aceeaşi părere peste tot. Eu respect linia Bucureştiului şi o să încerc să îmi fac datoria în continuare", a declarat Nazare.
Totodată, în privinţa doleanţelor PDL Brăila ca liberalii să renunţe la poziţiile administrative cheie, deputatul a explicat că nu posturile erau problema, ci colaborarea cu PSD-ul. "Eu am ridicat problema formării noilor majorităţi, pentru că ideea susţinută de mine nu era să se retragă neapărat vicepreşedintele de Consiliu Judeţean, viceprimarul cu orice preţ. Ideea era ca ei să fie acolo susţinuţi prin voturile ACL, nu prin cele ale PSD. Adică să nu fie la mila PSD-ului. Asta este linia pe care vreau să o impun la Brăila de când am venit. Şi ăsta e punctul de vedere pe care l-am susţinut, să formăm majorităţi în maxim o lună de zile. (...) Eu pun pe primul loc crearea de majorităţi. Dacă după toate eforturile conjugate de a crea majorităţi, tot nu putem să formăm majorităţile, atunci cred, că onorabil ar fi să nu rămânem la mila PSD-ului. Asta e părerea mea personală, de copreşedinte ACL. Acum e posibil ca ceilalţi lideri din PNL să aibă o altă opinie, pe care eu o respect. Am auzit tot felul de argumente, dar eu cred că dacă vrem să creăm o alianţă puternică, trainică şi solidă la Brăila care să învingă PSD-ul, nu putem să ne permitem să rămânem la mila lor nici măcar 3 minute", a mai completat parlamentarul, indicând că este dispus să înceapă negocierile cu toate celelalte partide în afară de PSD, pentru majorităţi.

Boboc: "Eu întotdeauna am zis că ne vom înţelege, n-am avut o îndoială"

La rândul său, senatorul PNL Cătălin Boboc s-a arătat şi mai încrezător decât colegul său în privinţa funcţionării Alianţei Creştin Liberale la Brăila. Acesta a precizat că în ciuda faptului că mai sunt multe lucruri de pus la punct, primii paşi au fost demaraţi, aşa că lucrurile arată promiţător. "Eu întotdeauna am zis că ne vom înţelege, n-am avut o îndoială. Sigur că există asperităţi din trecut, dar am încredere că le vom depăşi pe toate. Discuţia de ieri (n.r. miercuri) a fost una care mi s-a părut foarte deschisă, constructivă, cu dezbateri, cu discuţii libere, care după părerea mea s-a finalizat foarte bine. Raportat la ce ne aşteptam cu toţii, a fost foarte în regulă", a declarat Boboc.
Cât despre cerinţa PDL-iştilor de a renunţa la poziţiile de vârf din administraţie, şi senatorul liberal a precizat că, de fapt, nu s-a pus niciodată problema în acest fel, ci mai degrabă în legătură cu deţinerea posturilor cu sprijinul PSD. "Dintotdeauna s-a pus problema discuţiilor şi a căutării formulelor de care avem nevoie în tot ceea ce înseamnă politica de la nivelul consiliului local, judeţean, pentru a dispune de forţa necesară să ne impunem diferite idei, proiecte. Colegii PDL nu au cerut niciodată neapărat plecarea lor din funcţie. Tema nu era legată de oameni sau de acele funcţii. Ei tot timpul au reclamat o poziţionare, dacă vreţi, a noastră în raport cu PSD-ul care să fie clară. După părerea mea aceasta a fost foarte clară, nu de acum, eu am repetat-o de o mie de ori - de când s-a rupt USL-ul, s-a rupt şi punct! Eu zic că am făcut paşi importanţi. Mai sunt lucruri de pus la punct, de armonizat, dar pentru etapa asta este foarte bine. Eu unul mă declar mulţumit de rezultatele discuţiei", a mai adăugat Boboc. Totodată acesta a punctat că de acum înainte vor exista mult mai multe întâlniri între cele două partide la Brăila. "Aşa e firesc, pentru că este o campanie serioasă pe care avem de gând cu toţii să o tratăm foarte serios. Este un obiectiv important pentru PNL câştigarea alegerilor prezidenţiale. Nu ne înscriem ca să participăm, ne înscriem să câştigăm această competiţie", a conchis sursa citată.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii