Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PD se pregateste de alegeri la Visani

Democratii incep in forta campania electorala la Visani. Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, se declara hotarit sa-si adjudece, pentru partidul sau, fotoliul de primar al comunei, inca din primul tur. El se teme, insa, ca batalia electorala ar putea fi aminata cu cel putin
patru luni, ca urmare a unei decizii de la centru. Decizie ce ar incalca, insa, legea, care impune organizarea alegerilor, in termen de 90 de zile de la vacantarea postului. "Noi sintem pregatiti sa incepem munca politica acolo si vrem sa cistigam primaria. Cred insa ca alegerile acolo nu vor avea loc in aceasta toamna, ci probabil vor fi aminate pentru primavara viitoare. In lege scrie ca in termen de 90 de zile de la vacantarea postului, trebuie organizate alegeri, iar postul este deja vacant. Am avut recent o discutie cu un secretar de stat de la Ministerul Administratiei si Internelor, si se doreste sa fie organizate alegeri in mai multe localitati, la aceeasi data, si de aceea ar putea exista o aminare a alegerilor la Visani".
Potrivit liderului PD, Prefectura Baila a inaintat deja catre Ministerul Administratiei si Internelor propunerea ca alegerile la Visani sa aiba loc pe 17 noiembrie, insa ramine de vazut ce se va decide, la nivel national, in aceasta chestiune. El a admis ca nu i-ar conveni o asemenea aminare de luni de zile, timp in care comuna va fi condusa de viceprimarul PSD. Vasioiu a mai spus ca fostul candidat al PD la alegerile la primaria Visaniului s-a situat pe un loc slab si, ca atare, va fi desemnata, de aceasta data, o alta persoana care sa reprezinte PD-ul.
Amintim ca postul de primar al Visaniului a devenit vacant dupa ce fostul sef al comunei, Neagu Caraman, a fost condamnat pentru ca a lovit cu masina un consatean de-al sau, dupa care a fugit de la locul accidentului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii