Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PD pastreaza inca fotoliul de viceprimar al municipiului

Chiar daca nu sint dispusi sa-i mai stea alaturi nici macar de forma primarului liberal Constantin Cibu, la conducerea Primariei, si nici nu sint dispusi sa-si mai asume raspunderea, pentru soarta municipalitatii, democratii nu se gindesc la modul serios sa faca pasul inapoi cu adevarat, si sa renunte la functia de viceprimar, pe care o detin. Pe de o parte, ei sustin ca reprezentantul lor la Primarie, viceprimarul Daniela Vasioiu, nu are nici o putere de decizie, este impiedicata sa ia masuri de eficientizarea activitatii, ii sint ignorate propunerile de solutii, cu alte cuvinte, nu poate face nimic, pentru binele orasului, dar, pe de alta, democratii nu se gindesc sa se retraga realmente dintr-o guvernare locala la care sustin ca nu sint parte cu adevarat. Unii dintre ei spun ca pastreaza fotoliul de viceprimar pentru ca se gindesc la binele orasului - la care sustin ca nu pot contribui, pentru ca nu-i lasa primarul - , altii ca se tem sa nu fie acuzati de lasitate - alternativa care, dupa cum singuri recunosc, le poate aduce acuzatia de complicitate - altii, ca decizia nu trebuie luata la nervi, dupa primul scandal - de fapt, scandalul este continuu si dureaza de peste un an. Atentionati asupra faptului ca, le place sau nu, pentru marele public "conducerea Primariei" inseamna primar si viceprimari si ca, la final de mandat, factura - despre care democratii spun ca deja are multe minusuri - va fi platita la comun, acestia spun ca se mai gindesc, daca ies cu adevarat de la guvernarea locala.
"Nu stiu, nu m-am gindit, nu stiu sa dau raspunsul, nu pot sa dau un raspuns daca da sau nu, dar putem lua in discutie si aceasta varianta", ne-a spus presedintele PD Braila, Horia Vasioiu.
Liderul municipal al PD Braila, consilierul municipal Aurel Banuta,
spune ca PD nu poate scapa de responsabilizare, daca nu se dezice de Alianta cu PNL, ba chiar se teme ca va ajunge sa fie acuzat de complicitate cu primarul. In opinia lui, insa, a te dezice de PNL si a rupe Alianta nu inseamna neaparat si a te retrage din functia de viceprimar: "Nu e razboi cu Cibu si cu nimeni. Fiecare va fi cu constiinta lui, dar ca sa mai mergem in continuare, de la compromisuri, sa intram in complicitate, eu unul nu fac fata - vorbesc in numele meu, personal. Nu se mai poate. In acest moment exista doua chestiuni: una este decizia personala a doamnei viceprimar, a doua este decizia politica. Eu, cel putin, in calitate de presedinte al organizatiei municipale, nu pot sa dau o declaratie clara pe aceasta tema, dar cred ca, din punct de vedere politic, nu ne putem permite sa avansam o asemenea varianta. Avem niste voturi in spate, peste 20.000 de braileni au votat-o pe doamna Vasioiu cind a candidat la Primarie, organizatia a sustinut-o si sint prea multe lucruri implicate. Nu as vrea sa luam o decizie la cald, acum, pentru ca se poate spune ca la primul scandal mai mare, noi ne luam jucariile si plecam. Problema este foarte serioasa si gravitatea situatiei in care se afla orasul acesta, cred ca nu ne permit sa luam aceasta decizie".

"Nu avem putere de decizie, dvs. asta nu vreti sa intelegeti!"

Pe de alta parte Daniela Vasioiu este de parere ca populatia nu o responsabilizeaza si pe ea, pe linga Cibu, pentru situatia de criza in care se afla orasul. "De cind e perceptia asta, despre care vorbiti, la cetateanul de rind, ca pina la acest mandat, nici nu se stia care sint viceprimarii?! Viceprimarii nu au existat niciodata, intotdeauna a existat un primar al orasului, iar Alianta, la momentul preluarii mandatului, a incercat sa faca lucrurile asa cum trebuie, si sa dea greutate viceprimarilor, pentru ca un singur om niciodata nu va putea sa gestioneze tot ce se intimpla intr-un oras. S-au dat semne ca asta vrem, altceva, un alt gen de administratie, si totul n-a durat decit o luna, pentru ca cei de dedesubt deja simteau ca li se duce pamintul de sub picioare, si au dus totul inapoi, spre ce a fost domnul Lungu, imbrobodit. Si am ajuns in aceeasi situatie, in care viceprimarii nu au nimic, decit sint eventual aratati cu degetul, ca vezi Doamne, ei ar coordona, dar ei nu au nici un fel de putere de decizie. Nu avem putere de decizie, dvs. asta nu vreti sa intelegeti!".
Presedintele Horia Vasioiu admite ca, indiferent daca sotia sa va fi considerata vinovata de starea municipiului, alaturi de Cibu, sau nu, PD Braila cu siguranta va avea de platit factura. Acelasi PD care, deocamdata, nu s-a hotarit daca merita sau nu sa pastrezi un post in care nu ai nici o putere, alaturi de un partener in care nu ai nici o incredere si care, la rindul sau, te desconsidera la modul cel mai brutal cu putinta: "Este o decizie politica, pe care nu o ia nici viceprimarul Vasioiu, nu o iau nici eu, in calitate de presedinte, trebuie sa o ia organizatia, si asta este, trebuie sa aiba si girul Biroului Permanent National. Vom raspunde la final de mandat, pentru ca noi am mai trecut si prin mandatul 1996-2000, unde am intrat in aceeasi oala cu PNTCD-ul, si despre acesta aproape ca nu s-a mai auzit, iar noi cu greutate am intrat in Parlament. Si atunci am dat socoteala, iar acum am spus ca nu mai sintem dispusi sa patim acelasi lucru. Sigur ca ne vom asuma absolut toate greselile pe care le-am facut in acest mandat. Vom vedea care va fi reactia colegilor, a BPN, pe aceasta tema. Este o varianta care poate fi pusa in discutie si aici, si la Bucuresti, pentru ca luam in calcul toate variantele".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii