Mergi la conţinutul principal

Paznicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie, brancardieri ocazionali

• un fost angajat al firmei de pază care are contract cu spitalul ne-a sesizat revoltat acest aspect • bărbatul susţine că paznicii nici măcar nu sunt plătiţi pentru munca în plus şi crede că altcineva ar băga banii în buzunar • pe de altă parte, conducerea unităţii sanitare ne-a declarat că există o înţelegere verbală cu directorii firmei de securitate privind munca de brancardieri pe care o fac paznicii, de maximum 2-3 ori pe săptămână, şi că nu e vorba de nicio plată la mijloc

 

Angajaţii firmei de securitate care asigură paza Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiu fac şi pe brancardierii, când este nevoie. Un fost salariat al firmei, pe cale să devină pensionar, ne-a sesizat faptul că nu i se pare normal ca o unitate sanitară să nu aibă propriii brancardieri, iar paznicii să facă lucruri în afara fişei postului.

Georgel Diaconu, fost angajat al firmei de securitate “Pretorian Security”, cea care are printre obiective şi Spitalul de Pneumoftiziologie, a afirmat că, din punctul lui de vedere, paznicii ar trebui să fie remuneraţi şi pentru munca în plus pe care o depun şi crede că altcineva s-ar bucura de banii care li se cuvin acestora.

Conducerea unităţii sanitare ne-a confirmat că angajaţii firmei de pază îndeplinesc atribuţiile de brancardieri, ocazional, asta însemnând de 2-3 ori pe săptămână, doar când situaţia o cere. Managerul Ştefan Sînpetru ne-a explicat că este vorba despre o înţelegere verbală cu reprezentanţii firmei de securitate pentru ca paznicii să dea o mână de ajutor personalului medical în astfel de cazuri, o înţelegere care a fost făcută chiar înainte de a fi el şeful spitalului. “Eu când am venit ca manager la Spitalul de Pneumoftiziologie, exista deja această înţelegere verbală cu firma de securitate. Nu am avut niciun fel de nemulţumiri până acum, nu ne-a zis nimeni nimic. Ei nu fac ore suplimentare de muncă pentru aşa ceva, ci doar duc un pacient la salon. 4-5 minute durează tot. Avem 3 paznici la poartă, doar unul dintre ei duce pacientul la salon, deci nu se pune problema că ar rămâne spitalul nepăzit”, ne-a declarat Sînpetru. Acesta a adăugat că specificul spitalului nu este “de urgenţă”, aşa că nu există cuprins în organigramă postul de brancardier, pentru că nu ar avea prea multe de făcut şi ar fi nişte bani irosiţi fără rost pentru salarii. Mai mult, ar fi vorba de maximum 2-3 cazuri de pacienţi imobilizaţi pe săptămână. Cum imobilul nu a fost în proprietatea Consiliului Judeţean până luna trecută, iar clădirea este de patrimoniu, spitalul nu a avut cum să investească în crearea unei căi de acces pentru scaune rulante, cum ar fi lifturi sau rampă. Însă, în planurile pentru viitor, managerul are în vedere şi rezolvarea acestei probleme.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro