Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paznici treziti din somn de politisti

Opt paznici si agenti de paza au fost surprinsi dormind sau sub influenta bauturilor alcoolice la locul de munca, in timpul unei actiuni specifice desfasurate de politistii braileni, in noaptea de 16 mai. Desi aceste persoane sint platite pentru a asigura paza bunurilor din incinta institutiilor de invatamint sau unitatilor economice, se pare ca, in unele cazuri, somnul este mai valoros decit obiectivele pe care trebuie sa le pazeasca.
Astfel, din cele 19 unitati vizitate de politisti, in 7 cazuri s-au constatat nereguli in ceea ce priveste paza, amenzile aplicate paznicilor si agentilor de paza ridicindu-se la valoarea totala de 500 de lei.
Cu ocazia actiunii desfasurate au fost identificati paznicii Neculai P. si Marius G., precum si agentul de paza Eduard I., care se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, in timp ce executau serviciul la o unitate de invatamint si diverse societati comerciale din municipiu.
Nici Neculai T., Costel I., Marcel M. si Cristian D. nu au scapat nepedepsiti, dupa ce au fost gasiti dormind in timpul serviciului de paza pe care, teoretic, il efectuau la unele unitati economice. La rindul sau, agentul de paza Dragos F. se afla in post la o alta societate, dar nu purta asupra sa materialele din dotare, conform consemnului postului.
"Toti au fost sanctionati contraventional, conform art.48 din Legea 333/2003, iar deficientele constatate vor fi aduse la cunostinta conducerilor unitatilor ai caror angajati sint, precum si conducerii firmelor specializate, prestatoare de servicii de paza, urmind ca la urmatoarea abatere sa se procedeze la retragerea atestatelor personalului de paza", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Braila, subinspector Jenel Sogor.
Categorie articol: 

Comentarii