Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paznic transformat in braconier

A braconat pe fondul de vinatoare unde era paznic. Este isprava unui angajat al Ocolului Silvic, Aurel E., de 46 de ani, care, in loc sa pazeasca zona de eventualii intrusi, s-a apucat de impuscat iepuri, in miez de noapte, la lumina farurilor. Individul, care era paznic al fondului de vinatoare din Dedulesti, apartinind asociatiei Soimii Bucuresti, a venit la serviciu pregatit cu doua arme de vinatoare de calibru 16 mm si citeva zeci de cartuse. Insotit fiind de ginerele sau si de un alt vinator, Aurel E. a asteptat sa se intunece, dupa care a intrat in cimp cu masina si, la lumina farurilor, a inceput sa traga in iepuri, desi stia foarte bine ca inca nu s-a deschis sezonul la urecheati. Focurile de arma au fost auzite insa de o patrula de jandarmi, care s-a apropiat, l-a urmarit si l-a prins exact cind incerca sa fuga cu masina. In autoturism, oamenii legii au gasit doua pusti, un pistol, citeva zeci de cartuse si un iepure mort. Luat la intrebari, barbatul a explicat ca, de fapt, el se afla la pinda la mistreti, dar, din greseala, a nimerit un iepure. Oamenii legii si-au dat seama exact ce pindea individul, cind au vazut ca toate cartusele pe care le avea asupra sa erau cu alice.
"Am fost la pinda la mistreti, unde fac pinda, pentru a recolta un mistret, si am izgonit vinatul din culturile de cereale. Nu eram singur, mai eram cu ginerele meu, si cu un vinator, dar ei n-au facut nimic, doar m-au insotit. Pe la 12 noaptea, cind sa plecam, s-a intimplat din greseala, am impuscat un iepure. Nu am vrut, s-a intimplat, si nu era sa-l las acolo. L-am luat, sa-l duc acasa".
"In timpul executarii unei patrulari, jandarmii braileni au depistat o persoana care impuscase un iepure, fara autorizatie, pe fondul de vanatoare de la Dedulesti. In masina in care se afla barbatul am gasit un pistol, doua arme de vinatoare si 42 de cartuse cu alice, din care 7, goale. Cele doua arme de vinatoare au fost confiscate si predate politiei, iar persoanei respective i s-au intocmit actele premergatoare cercetarii penale, pentru braconaj", ne-a declarat sergent major Sorin Neftode, din cadrul Jandarmeriei Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii