Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paznic de la Grupul Şcolar “Agricol” luat la pumni şi lăsat inconştient

procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a unui brăilean acuzat de infracţiunea de lovire sau alte violenţe • în vara anului trecut, acesta i-a tras un pumn paznicului de la “Agricol”, cu care se afla în conflict, şi l-a trântit de pe bicicletă • victima a rămas inconştientă şi a ajuns la spital

 

De la o neînţelegere banală, legată de faptul că paznicul de la Liceul “Agricol” Brăila nu i-ar fi permis accesul prin curte unui alt bărbat care lucra la o societate din zonă, s-a ajuns la bătaie. Paznicul a fost lovit cu pumnul şi a căzut cu capul de asfalt, fiind lăsat inconştient. Procurorii l-au trimis în faţa instanţei pe bărbatul acuzat de agresiune.

După cum arată procurorul de caz, la data de 4 august 2019, în jurul orei 6.00, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului Brăila a fost sesizat telefonic prin apel 112 cu privire la faptul că, pe Şoseaua Râmnicu Sărat, în apropiere de Grupul Şcolar Agricol “Ghe. K. Constantinescu”, o persoană a fost agresionată şi este căzută pe carosabil, în stare de inconştienţă.  La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a identificat victima şi a stabilit că aceasta fusese lovită de un bărbat. Cel agresat a fost transportat cu o ambulanţă la Unitatea de Primire Urgenţe unde a fost diagnoscticat cu “otoragie stânga, cefalee postcădere de pe bicicletă prin agresiune”. În rechizitoriul procurorului se arată că, la scurt timp, persoana vătămată a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Andrei” Galaţi - secţia neurochirurgie, fiind internată cu diagnosticul “hemoragie subarahnoidiană traumatică”.

Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul agresat era angajat paznic la Grupul Şcolar Agricol, fiind coleg de serviciu cu alt bărbat care a fost martor la agresiune şi a reclamat fapta. În rechizitoriul Parchetului se arată că, în spatele liceului, funcţionează un punct de lucru al unei societăţi unde îşi desfăşura activitatea ca electromecanic chiar inculpatul. Pentru a ajunge la locul de muncă, bărbatul acuzat de agresiune trebuia să treacă prin spatele Grupului Şcolar Agricol, accesând o poartă a liceului.

Din cercetări a rezultat că, de aproximativ doi ani, între persoana vătămată şi inculpat exista o relaţie de duşmănie, pe motiv că, într-una din zile, persoana vătămată i-ar fi interzis inculpatului accesul pe poarta respectivă. În dimineaţa zilei de 4 august 2019, în jurul orei 6.00, paznicul de la Agricol a ieşit de la serviciu şi a fost înlocuit de un coleg. În momentul când intenţiona să plece către casă cu bicicleta, bărbatul s-a întâlnit întâmplător, pe Şoseaua Rm. Sărat, cu inculpatul care ieşise şi el de la serviciu în acea dimineaţă”, au stabilit procurorii.

 

După o ceartă, au venit pumnii

 

Între cei doi a avut loc un schimb de cuvinte jignitoare, persoana vătămată fiind cea care ar fi pornit conflictul, după cum a declarat un martor. În continuare, arată procutorul, inculpatul a mers către Oborul de cereale, persoana vătămată mergând în aceeaşi direcţie, către casă. La un moment dat, inculpatul i-a ieşit în faţă paznicului de la liceu şi acesta a oprit bicicleta. Potrivit anchetatorilor, inculpatul i-a aplicat acestuia o singură lovitură cu pumnul în zona feţei, astfel că persoana vătămată a căzut de pe bicicleta pe care stătea călare şi s-a lovit cu capul de asfalt, rămânând în stare de inconştienţă.

Inculpatul s-a speriat şi a plecat cu bicicleta către domiciliu. Un martor a văzut momentul când paznicul a fost lovit, astfel că a mers imediat la locul evenimentului şi a sunat apoi la numărul de urgenţă 112.

În faţa anchetatorilor, inculpatul a recunoscut că l-a lovit pe bărbatul cu care se afla în conflict, dar a motivat că ar fi fost provocat de acesta.

Anchetatorii mai arată că persoana vătămată a ajuns la spital şi a rămas internată până în data de 15 august 2019, iar la data de 21 august 2019 a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Brăila pentru examinare. Din raportul de expertiză a reieşit că bărbatul a suferit leziuni care nu i-au pus viaţa în pericol, cel mai probabil prin cădere.

Dosarul în care inculpatul este acuzat de infracţiunea de lovire sau alte violenţe a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Brăila.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii